fbpx
Kontakt

7 fördelar att få sitt larm installerat i sitt hus av en professionell installatör

Planerar du att köpa och installera ett nytt larm i ditt hus? Då rekommenderar vi att anlita ett seriöst larmbolag. Varför? Det är vad denna artikel kommer besvara.

Medan det finns ett stort utbud av larmlösningar och larmprodukter tillgängliga via större butikskedjor är de sällan ditt bästa alternativ när det kommer till hemsäkerhet. Detta är på grund av att:

  • “Vanliga” larmsystem är för simpla. Det är inte bara du som husägare som dragit nytta av den teknologiska utvecklingen. Likväl har inbrottstjuvar numera tillgång till avancerade verktyg för att slå ut eller hacka larm och andra säkerhetssystem. Svårigheten blir för dig som kund att hitta ett system som håller hög säkerhet och kan motstå angreppen. Ord som kryptering, frekvenshoppning och pollning är ord som är oerhört viktiga för att larmet ska vara säkert men oftast väldigt svåra för en “vanlig” person att förstå och jämföra.
  • De flesta larm du kan köpa i en butik är inte SBSC-certifierade. Ett enkelt standardlarm utan några smarta funktioner och avancerad säkerhet håller oftast inte måttet. De uppfyller inte heller alltid de säkerhetskrav som försäkringsbolagen ställer.
  • Risken med att installera själv. Larm är komplexa system som kräver en tekniskt kunnig person för att installeras korrekt. Att själv installera ett larm i sitt hus kan innebära att larmet inte skapar ett komplett skydd, eller inte fungerar överhuvudtaget.

Om du vill vara säker på att ditt säkerhetssystem skyddar dig bör du ta hjälp av ett seriöst larmbolag för att utforma en skräddarsydd larmlösning baserad på dina behov såväl som låta en larmtekniker sköta installationen.

I denna artikel tänkte vi presentera fördelarna med att anlita professionella installatörer för att få larmet installerat i ditt hus. Men först, lite bakgrund till varför du bör gå via ett larmbolag för att köpa och installera larm i ditt hus.

Utvecklingen av säkerhetslösningar

Säkerhetssystem för hemmet var tidigare trådbundna och av det enklare slaget. Om en inkräktare bröt sig in aktiverades larmet och väktare tillkallades. Ett sådant system är bra för vad det är, men dagens smarta teknologi möjliggör för både mer avancerade och bättre säkerhets- och övervakningslösningar.

Smarta larmlösningar som övervakningskameror och “smart-lås” innebär att du kan kontrollera vem som har tillgång till ditt hem. De bistår också med information om vad som händer inuti ditt hem.

Övervakningskameror har kommit långt i utvecklingen där det är möjligt att installera ett helt nätverk av integrerade kameror och sensorer som övervakar varenda centimeter av din bostad. Vill du ha en komplett lösning med dessa smarta lösningar är de oftast tillgängliga endast hos de professionella säkerhetsbolagen.

Varför Säkra Larm?

Så varför ska man köpa sitt larm och få det installerat i sitt hus av Säkra Larm?

Utbildade larmtekniker

En sak att hålla i åtanke är att våra larmtekniker är speciellt utbildade att installera våra larmsystem i hus och andra bostäder. Vi kan våra larmsystem utan och innan och vet vart alla komponenter ska vara, hur de ska kopplas ihop, och hur de bäst ska utformas för enklast användning med bäst säkerhet.

Certifierad larminstallatör

I Sverige finns det flera kontrollsystem för larmbranschen. Dessa inkluderar:

Polisgodkänd larminstallatör

Innan man ens får komma på tanken på att starta ett larmföretag i Sverige måste polisen genomföra en bakgrundskontroll på dig. Om man sedan tidigare skulle vara kriminellt belastad, har drivit ett annat bolag i konkurs eller inte kan visa att man är seriös och besitter tillräckligt med kunskaper får man ej tillstånd att starta ett larmbolag.

Försäkringsgodkända hemlarm

Många försäkringsbolag erbjuder en rabatt på din försäkringspremie om du äger ett hemlarm från ett certifierat larmbolag. Exakt hur det fungerar och vilka krav som gäller brukar skilja sig mellan bolag, men ett grundkrav brukar vara att det ska vara godkänt enligt Stöldskyddsföreningen.

Självfallet är Säkra Larm godkända enligt de första två, och i de allra flesta fallen för försäkringsbolag! Som sagt, kraven kan variera, och ibland erbjuder försäkringsbolaget ingen rabatt alls.

Medlemmar i SäkerhetsBranschen

Säkra Larm är medlemmar i SäkerhetsBranschen, Sveriges största branschorganisation för säkerhetsföretag. Deras mål är att samla aktörer inom säkerhet för att synliggöra och skapa opinion för säkerhetsfrågor för ett tryggare och säkrare Sverige. Deras främsta övergripande uppgift inom detta är att arbeta för god kvalitet, hög kunskap och att alla medlemmar i föreningen agerar ansvarsfullt.

Erfarenhet och expertis

Moderna säkerhetssystem är mycket mer avancerade än deras äldre motsvarighet. Dessa system är både mer komplexa att designa och att installera och kräver både erfarenhet och träning för att larmsystemet ska installeras korrekt.

Säkra Larm grundades 2003 och har sedan dess hjälpt över 50 000 kunder att säkra sina hem med olika säkerhetslösningar. Vi har minst sagt en gedigen erfarenhet av att utforma såväl som installera olika typer av skräddarsydda larmlösningar.

Köpa istället för att hyra

Hos Säkra Larm äger du ditt larm istället för att abonnera det. Detta gör ditt larmägande avsevärt billigare över tid, speciellt med tanke på att våra kunder har sitt larm i snitt nio år innan de väljer att uppgradera larmet. Men visste du att redan efter fyra år så har du sparat pengar genom att ha köpt det framför att hyra?

AAA i kreditvärdighet

AAA kreditvärdighet är det högsta betyget du kan få, och kraven för att få det är tuffa. Ett företag måste ha bevisat sig vara långsiktigt stabila och pålitliga, ha en stabil ekonomi, ha drivit verksamheten i minst 10 år, och bevisat att de kan hantera låg- såväl som högkonjunkturer. Det är enbart ett fåtal larmbolag som tilldelats detta betyg, Säkra Larm ett utav dem.

Din trygga larmpartner: Säkra Larm

Vid frågor och funderingar kring våra larmlösningar, kostnad att installera larm eller hur mycket du kan pengar du kan spara på att köpa istället för att hyra, kontakta Säkra Larm redan idag.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.