fbpx
Kontakt
Hur påverkar nedsläckningen av 2G och 3G nätet mitt larm

Så påverkar nedsläckningen av 2G och 3G nätet ditt hemlarm

Varför behöver 2g/3g bytas ut?

När allt fler konsumenter och företag använder mer moderna tekniker sjunker snabbt användningen och efterfrågan på äldre generationer nät som 2G och 3G. Digitaliseringen har enorm potential att bidra till ett mer klimatsmart samhälle. Samtidigt måste vi säkerställa att den digitala infrastrukturen minimerar sin egen miljöpåverkan. Att successivt stänga ner gamla nät som har hög energiförbrukning och flytta användare och trafik till moderna och mer energieffektiva lösningar är en viktig del av en hållbar digitalisering.

När släcka 2G och 3G nätet?

Vi är mitt uppe i övergången och allt färre användare och allt mindre trafik går via 2G- och 3G-näten. Hur länge 2G- och 3G-näten lever kvar kommer sannolikt att variera både mellan operatörer och geografiskt inom Sverige. I de flesta länder i Europa där man har påbörjat nedstängningen har man börjat med 3G-näten eftersom 2G-näten i större utsträckning används för IoT.

Hur berör det mig som kund hos Säkra Larm?

Det första du behöver se över är om du har vårt nya larmsystem med IQ Panel 2 eller ett äldre system.

Läs mer

Hur berör det mig om jag har nyligen köpt ett nytt larm av Säkra Larm?

Har du vårt nyaste larmsystem IQ Panel 2 tillsammans med appen alarm.com så kan du vara lugn. Du har ett säkert system som kommer fungera utmärkt efter nedsläckningen och du behöver inte göra något.

Om jag har ett äldre larmsystem från Säkra Larm?

Har du ett äldre larmsystem så kommer du så småningom behöva byta ut centralenheten i ditt larmsystem. Vi vill premiera dig som kund och därför kan du förmånligt byta ut din gamla centralenhet mot den nya IQ Panel 2, du kommer inte behöva byta ut alla dina larmprodukter, vi kopplar dina befintliga produkter tillsammans med IQ Panel 2 så du kan fortsätta använda dem.

Hur går jag tillväga om jag vill uppgradera mitt gamla larmsystem?

Vi hjälper dig hela vägen, du börjar med att kontakta oss via …. Så hjälper vi dig med dina frågor, presenterar en bra lösning, installerar din nya centralenhet och hjälper dig med att komma igång.

Mindre

Varför ska jag byta till Säkra Larm innan övergången sker?

Som kund på Säkra Larm får du tillgång till den senaste tekniken men det innebär inte alltid att du ska behöva köpa nya produkter. Vi samarbetar med världsledande tillverkare och leverantörer vilket gör att vi alltid kan ligga i framkant när det kommer till utveckling och innovation.

Läs mer

Behöver jag lägga tid på att byta larm hemlarm redan nu?

Vi rekommenderar att man redan nu ser över sin nuvarande larmlösning för att se vad som behöver åtgärdas. Om du redan nu vet att du kommer behöva byta ut ditt larmsystem så kan de löna sig att kolla olika alternativ i god tid. Hos Säkra Larm äger du all din larmutrustning och det kan därigenom löna sig att se över larmlösningen redan nu.

Mindre

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Fler produkter
att läsa om

Hemlarm

Läs mer

Brandlarm

Läs mer

Vattenfelsbrytare

Läs mer
Vilket larmbehov har du?Våra produkter