fbpx
Kontakt

Uppkopplat hem- Allt du behöver veta om vår nya IP-kamera

IP-kameror, även kallade Wifi-kameror, är Säkra Larms senaste produkt inom kameraövervakning och en naturlig del av ett uppkopplat hem. Kamerorna kopplas samman med vår nya smarta centralenhet, IQ Panel 2, för att kunna styras via vår nya app i mobilen såväl som på andra enheter. IP-kamerorna levererar högkvalitativt övervakningsmaterial och möjliggör för en rad användbara funktioner inklusive:

  • Möjlighet att se livebilder i mobilen
  • Automatisk inspelning med hjälp av rörelsesensorer
  • Notiser direkt i mobilen då kameran aktiverats
  • Molnlagring av inspelningar som du kan titta på när som helst
  • HDR-kvalitet, maximal upplösning på 1920×1080
  • Mörkerseende (Night vision)

Kamerorna finns tillgängliga för både utomhus- och inomhusbruk där inomhuskameran även har tvåvägs-ljudkommunikation. Det medför möjligheten att kommunicera verbalt via kameran, till exempel med husdjur eller hantverkare, oberoende på vart du befinner dig. På så vis kan de med fördel även användas som en babymonitor. Du kan även välja att koppla upp dina IP-kameror till larmcentral. 

 Men vad är egentligen en IP-/Wifi-kamera? Läs vår guide och lär dig allt du behöver veta om produkten.

Vad är en IP-kamera?

En IP-kamera (Internet Protocol) är en digital videokamera som överför och tar emot data över ett nätverk eller internet. Den liknas ofta med en vanlig webbkamera. Kameran behöver inte mer än en nätverksanslutning för att kunna överföra bilder och visa dem på en uppkopplad enhet, till exempel en mobil eller dator. IP-kameran ansluts till ett nätverk på exakt samma sätt som du ansluter andra nätverksenheter såsom bärbara datorer, surfplattor eller skrivare.

Hur fungerar en IP-kamera?

Vanliga övervakningskameror kräver en videokabel för att kunna överföra bilder till en bildskärm eller en lagringsplats. IP-kameran överför istället bilder över nätet för att kunna kolla på dem live i mobilen och för automatisk lagring direkt i molnet. Detta gör IP-/Wifi-kameror väldigt flexibla och smidiga att använda.

Man kan välja att ha en kontinuerlig inspelning eller rörelseaktiverad inspelning. Det sistnämnda innebär att IP-kameran startar en videoinspelning först då den upptäcker rörelse.

Medan vår IP-utomhuskamera enbart har Wifi-uppkoppling, så har inomhuskameran både Wifi och ethernet-ingång.

Vad är fördelarna med en IP-kamera?

  • Du kan titta på bilderna som spelas in IP-kamera vart du vill, och när du vill, på din mobil, laptop eller PC. Det enda du behöver är en stabil internetuppkoppling.
  • Enkel hantering av inspelningar för att ta bort eller flytta dem från din online-lagring.
  • En IP-kamera är en mångsidig säkerhetslösning som inte kräver något annat än ström och en nätverksanslutning. Det kan användas som en tillfällig eller permanent lösning och kan enkelt flyttas efter behov.
  • IP-kameror är tillgängliga för både inomhus- och utomhusbruk, med både dag- och nattfunktionalitet. Med IP-kameror har du även möjlighet att zooma in på övervakningsbilderna. 

Köp IP-övervakningskamera från Säkra Larm

Våra IP-kameror är en självklar del i ett uppkopplat hem som ger dig bättre kontroll, fler funktioner och högre säkerhet i din bostad. Vi erbjuder skräddarsydda helhetslösningar där vi skapar en larmlösning anpassad efter dina behov och förutsättningar. Vi tar hand om samtliga moment med att analysera säkerhetsbehoven av din bostad, leverans, installation såväl som underhåll och service för alla dina säkerhetssystem.

Utöver våra IP-kameror erbjuder vi även följande smarta produkter för ett uppkopplat hem:

Kontakta Säkra Larm för mer information om hur vi kan göra ditt hem säkert med IP-kameraövervakning. Läs mer om vår kameraövervakning.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.