fbpx
Kontakt
Smarta lås till ytterdörren

Smarta lås till ytterdörrar

Säkra Larm - Smarta lås till ytterdörren

En av de senaste innovationerna på marknaden är smarta lås med kodlås till ytterdörr – även kallat elektroniska lås eller digitala lås. Våra liv och hem blir allt bekvämare och säkrare i takt med att nya system och larm utvecklas. Vi på Säkra Larm väljer dock i slutändan att kalla det för ett smart lås på grund av alla dess smarta funktionaliteter och egenskaper.

Hur fungerar ett digitalt lås?

Ett digitalt lås för din ytterdörr är ett elektroniskt låssystem som är uppkopplat med ditt larm som gör din vardag enklare, säkrare och mer flexibel. digitala lås har följande funktioner:

 • Automatisk låsning, om så önskas, tre sekunder efter dörren stängts. Skulle du råka låsa upp dörren så låser det om sig inom samma tidsperiod om den inte öppnats.
 • Automatisk upplåsning med hjälp av mobilen. Med hjälp av en app i mobilen känner vårt smarta lås igen när du närmar dig dörren.
 • Fjärrstyrd styrning via en app i mobilen. 
 • Automatiska larmfunktioner vid inbrott och brand.
 • Notiser om aktivitet och larmutlösning direkt i mobilen.
 • Larmnotifiering till larmcentraler.

Smarta lås – Säkert och smidigt

Med ett smart lås till ytterdörren har du alltid en möjlighet att ta dig in i bostaden. Dina vanliga nycklar ersätts med RFID-brickor (nyckelbrickor), låskoder och en app i mobilen för att låsa upp ditt smarta lås. Smart Lås stödjer upp till 9 brickor och 9 låskoder på en och samma gång.

Nyckelbrickorna ger den extra säkerhet du behöver för att reducera risken för inbrott. De kan enkelt konfigureras och behövs bara skannas framför avläsaren för att ditt smarta dörrlås ska låsas upp. Om du skulle råka tappa bort en nyckelbrickorna så är det enkelt att avaktivera dem. Det betyder att du slipper byta ut hela låshuset som vore fallet om du hade haft ett vanligt nyckellås.

Smarta lås till ytterdörren innebär en flexibel vardag för dig, din familj, bekanta såväl som hantverkare. Koden ersätter alla nycklar som tidigare behövdes gömmas under blomkrukan. Behöver hantverkare komma in i din bostad då ingen är hemma kan du ge dem en tillfällig behörighetskod som varar 1, 2, 5, 10 gånger, alternativt i 12 eller 24 timmar.

Tre fördelar
- digitalt lås

Enkelt och smidigt

Kontrollera ytterdörren hemma utan nycklar. Lås upp eller lås ytterdörren via en app, med brickor eller via låskoder.

Kvalité

Godkänd låsenhet som är byggd för nordiska förhållanden

Tillfälliga låskoder

Ge en tillfällig behörighetskod som varar 1, 2, 5, 10 gånger, alternativt i 12 eller 24 timmar till t.ex hantverkare eller besökare.

Digitala lås reagerar vid värme och inbrottsförsök

I vårt digitala lås finns det även två separata larm inbyggda. Larmsystemet har följande funktioner:

 • Vårt digitala lås har värmedetektor på insidan som reagerar vid höga temperaturer. När temperaturen överskrider +55°C går larmet igång för att påkalla uppmärksamhet vid brand eller värmeutveckling.
 • Vårt digitala lås har ett inbyggt inbrottslarm som sätts igång då någon försöker separera dörren från karmen utan att först ha låst upp. Larmet reagerar långt innan gärningsmannen lyckats bryta upp dörren.

Vid både brand och inbrottsförsök kan det elektroniska låset, om så önskas, notifiera dig direkt i mobilen om att larmet utlösts och samtidigt slå larm automatiskt till en larmcentral.

Hur fungerar ett digitalt lås till dörren?

Ett digitalt lås till ytterdörren tar ditt hem en nivå högre gällande integration, flexibilitet och hantering. Digitala lås fungerar med en så kallad Z-wave modul. Z-wave är ett trådlöst nätverk som används för att koppla samman olika hemsystem och är ett av de stora namnen på marknaden inom hemautomation.

Modulen tillåter dig att ansluta smarta lås och andra smarta produkter till din smarta centralenhet (IQ Panel 2). Det gör det möjligt att styra och kontrollera ditt smarta lås trådlöst via mobiler och datorer, ändra inställningar såväl som skapa scheman. Med Z-wave samlar du alla dina enheter i ditt hemlarm på en och samma plats för enkel användning.

Smarta lås till ytterdörren anpassade för det nordiska klimatet

Säkra Larms smarta lås och handtag till dörren är utvecklade för och av skandinaver, anpassat efter det varierande och tuffa klimat i Norden. De är också designade för att kunna installeras på den skandinaviska standarden på dörrar. Låshuset är byggt i ett rosttrögt material som tål skiftande grader från -25 ända upp till +70 °C. Våra smarta lås har också en heltäckande vädertätning som håller dem torra i ur som skur.

Vi erbjuder enbart godkända smarta lås som uppfyller SSF:s (Stöldskyddsföreningen) norm 3522, vårt smarta lås är av låsklass 3. Normen behandlar kraven en låsenhet måste uppfylla för att kunna bli SSF-godkända och få en klassificering. Granskningen tar följande i beaktning:

 • Hållfasthet och prestanda
 • Dyrkning och manipulation
 • Manuella och/eller elektriska angrepp
 • Funktionalitet

Våra smarta dörrlås använder marknadens modernaste teknologi som garanterar att dess funktioner fungerar och är relevanta en lång tid framöver.

Skräddarsydda lösningar med smart lås

Vi arbetar som en skräddare på Säkra Larm. Vi tar dig och din bostads mått för att skräddarsy ett plagg som passar dig. Oavsett om du behöver en larmlösning för villan, en lägenhet eller sommarstugan – så har vi lösningen för dig.

Kontakta oss för mer information om våra smarta lås 2020, för tips och råd om våra system, om du vill veta mer om priser för våra smarta dörrlås för ytterdörrar, eller vill diskutera våra produkter och dess fördelar. Smarta hem med smarta larm, smarta lås och smart plugs gör din vardag både bekvämare och säkrare. Skapa ditt smarta hem tillsammans med Säkra Larm idag.

0%

  Smart Lås

  Vad sparar du på att äga ditt larm?

  Hos Säkra Larm äger du ditt larm, det gör ditt larmägande billigare över tid.
  Testa själv nedan för att se vad du sparar som kund hos oss.

  Tid som larmägare (år)
  1
  3
  6
  9
  12
  15
  18
  =
  Du sparar:
  20 811 kr
  Visste du att alla våra kunder äger sitt larm från dag 1. Oavsett om du inte tänkt bo kvar längre än ett 9 år så kan du alltid flytta med dig larmet till din nya bostad eller sälja det tillsammans med din nuvarande bostad

  Frågor & Svar

  Hur säkert är ett smart lås?

  Smart lås är en av de både säkraste och flexiblaste låsen på privatmarknaden. Ett smart lås innebär en rad fördelar gällande säkerhet i jämförelse ett vanligt dörrlås:

  • Alltid ett sätt att sa sig in i bostaden via nyckelbrickor, låskoder och en app i mobilen
  • Inga nycklar att tappa bort som kan användas för att göra inbrott i huset
  • Automatisk låsning om du av misstag låser upp utan att öppna dörren
  • Värmedetektorer som sätter igång larmet vid höga temperaturer
  • Låsen vi säljer är CE-märkt samt certifierat i förhållande till SSF 3522 klass 3 ”godkänd låsenhet”.

  Hur installeras ett kodlås till ytterdörren?

  Innan ett digitalt kodlås till ytterdörren kan installeras behövs samtliga delar av det befintliga låset monteras bort. Det installeras sedan på samma sätt som ett vanligt lås. Eftersom det gäller säkerhet rekommenderar vi dig att alltid ta hjälp av en behörig låstekniker för att installera det.

  Hur ställer jag in eller ändrar inställningar för mitt smart lås?

  Du kan ställa in och justera inställningarna för ditt smart lås via Säkra Larms app om ditt lås är integrerat med ditt larm.

  Hur fungerar ett smart lås?

  Ett smart lås ersätter ditt traditionella nyckellås, men istället för vanliga nycklar använder du dig av appen, kod och/eller taggar för att låsa upp och ta dig in i din bostad. Låset kan även kopplas ihop med ditt hemlarm och kan då styras via samma app du styr ditt hemlarm med.

  Vad kostar ett smart lås?

  Säkra Larm erbjuder smart lås från 5490: – och uppåt. Ett smart lås från Säkra Larm varierar i pris beroende på val av modell och typ samt ytterligare tilläggsval av lås och larmprodukter. Kontakta oss direkt för mer information om aktuella priser.

  Vad kostar ett kodlås till ytterdörren?

  Priset för våra kodlås till ytterdörrar varierar beroende på vilket typ av kodlås du väljer. Kontakta oss direkt så berättar vi mer.

  Vad gör jag om mitt smart lås slutar fungera?

  Om ditt smart lås slutat fungera kan du öppna det med ett 9 volts batteri. Placera batteriet emot de 2 metallstiften som sitter på utedelens nedre kant, håll kvar batteriet tills panelen tänds upp (30-60 sek), när panelen tänds upp slår du in din kod som vanligt.

  På vilka dörrar kan smart lås användas?

  Våra smart lås är konstruerade för att monteras på dörrar som tillverkats enligt Svensk Industristandard 817383. Det är den vanligaste dörrkonstruktion som säljs i Skandinavien sedan 1978. Som regel, om du har en ytterdörr tillverkade före 1980 så måste du göra en noggrann kontroll för att se om ID Lock är kompatibel med den. Om din dörr är av en senare modell är sannolikheten hög för att den är kompatibel med våra smarta lås.

  Vad händer med ett smart lås vid strömavbrott?

  Våra smart lås har batterier som fungerar även vid ett strömavbrott.

  Kan jag fjärrstyra fler än ett smart lås?

  Vårt system kan hantera och fjärrstyra upp till 20 dörrlås.

  Är du intresserad av våra larmlösningar?
  Låt oss kontakta dig!

  Fler produkter
  att läsa om

  Hemlarm

  Läs mer

  Brandlarm

  Läs mer

  Vattenfelsbrytare

  Läs mer
  Vilket larmbehov har du?Våra produkter

  Nu släpper vi en Smart Video dörrklocka!