fbpx
Kontakt
Vattenfelsbrytare

Vattenfelsbrytare
– skydd mot vattenskador

Automatisk Vattenfelsbrytare - En smart försäkring mot vattenskador

Läckande rör- och rörkopplingar står för cirka 60 % av alla läckage som orsakar vattenskador. Risken är störst vid nyinstallationer och i äldre hus är korrosion den vanligaste orsaken. Andra orsaker kan vara rör som fryser vid kallt väder, exempelvis i fritidshus när värmen är avstängd under vintern.

Fukt- eller vattenskador kan bli kostsamt för hem och hushåll – på samma sätt som inbrott, stölder och bränder också kan orsaka stor skada. Även när det gäller den här typen av skador är det också förebyggande åtgärder och insatser som har bäst effekt. För dig som vill minimera risken för fuktskador rekommenderar vi på Säkra Larm inte bara utomhuslarm med kamera utan också en automatisk vattenfelsbrytare som larmar vid vattenläckage.

Läs mer

Hur fungerar en vattenfelsbrytare?

Watersafe vattenfelsbrytare har en vattensensor som automatiskt stänger av systemet på huvudvattenledningen i samband med att sensoren detekterar vattenläckage. Därefter går ett larm direkt till användaren. Oavsett om du är hemma eller inte så får du snabbt reda på att systemet varnar och eftersom vattenledningen stängts, minimeras aktivt risken för ytterligare läckage.

Vi rekommenderar alltid att du själv eller någon närstående snabbt tar er till bostaden eller lokalen för att undersöka anledningen till varför larmet har utlösts. På så vis kan du snabbt vara säker på att ta kontroll över situationen. När larmet följts upp är det sedan enkelt att återkalla, vilket i sin tur gör att ventilen i vattenledningen automatiskt kopplas på igen.

Bäst-i-test Vattenfelsbrytare

Allteftersom har stämpeln “bäst-i-test” tappat sin mening. Detta beror på att den används och har använts på ett ohederligt vis genom att antingen genomföra tester på sina egna produkter, där resultatet såklart då blir väldigt partiskt, eller betala ett tredje parti för att testa dem – något vi på Säkra Larm vägrar vara delaktiga i.

Därför kommer du aldrig se Säkra Larm lättvindigt sätta stämpeln “bäst-i-test” på våra vattenläckagelarm om det inte kommer från en genuin och trovärdig källa. Ett företags främsta tillgång, och en brutalt ärlig källa är företagets kunder. Deras recensioner är de enda vi på Säkra Larm behöver för att försäkra oss om att våra vattenfelsbrytare håller en “bäst-i-test” standard. Du kan läsa omdömen om vår service och larm längre ned på sidan eller på Säkra Larms reco.se-sida.

Varför vänta tills olyckan redan varit framme? Kontakta Säkra Larm idag för mer information om våra vattenfelsbrytare och priser. Vårt mål är att göra ditt hem tryggare på alla sätt och vis och kan garantera dig att priset för en vattenfelsbrytare är en väl värd investering som lönar sig i långa loppat.

Watersafe – Vattenfelsbrytare

Du som väljer att investera i en vattenfelsbrytare (prisuppgifter – hör av er till oss) får ett larm för vattenläckage till bra pris samt en smidig lösning utan kabeldragningar eller krångliga installationer. Tack vare detta passar vår automatiska vattenfelsbrytare i olika typer av hem – i villor, radhus och fritidshus. Stort som smått. Det optimala är att komplettera din vattenfelsbrytare från Säkra Larm med en TRYCKGIVARE. Tryckgivaren känner av tryckfall när vattnet är avstängt vilket förebygger och upptäcker smygläckage. Detta ökar i sin tur möjligheterna att få rabatt eller sänkt premie hos ditt försäkringsbolag.

Du som har fler frågor eller som överväger att investera i en Watersafe vattenfelsbrytare är välkommen att kontakta vår kompetenta vattengrupp. Eftersom vattenfelsbrytare hänger samman med VVS råder speciella och tuffa krav på utrustningen och installationen av den. Läs mer om detta här nedanför:

Mindre

Tre fördelar
- Vattenfelsbrytare

Enkelhet

Ni kan enkelt stänga av vattnet när ni går hemifrån med ett knapptryck eller automatiskt via vårt larm och app.

Agera i tid

Upptäck vattenläckage och förhindra dyra vattenskador i bostaden.

Investering

Våra vattenfelsbrytare är en investering i fastigheten och sänker premien på er hemförsäkring.

Larm för vattenläckage med certifikat och VVS-intyg

När det gäller montering av VVS-relaterad utrustning så är det viktigt att få hjälp av auktoriserade aktörer. Faktum är att detta är ett krav från försäkringsbolagen för att du ska få ut någon ersättning om olyckan mot förmodan ändå skulle vara framme.

Vi på Säkra Larm är ett auktoriserat VVS-företag och efter att vår vattengrupp utfört ett arbete eller en installation av Watersafe vattenfelsbrytare lämnar vi alltid ett kvalitetsdokument – ett anläggarintyg. Det här intyget fungerar i sin tur som en garanti för att jobbet är korrekt utfört och säkerställer att du får ersättning av försäkringsbolagen om olyckan skulle vara framme. Den tryggheten ökar värdet på din bostad.

Läs mer


Du som vill ha mer information om branschreglerna kring VVS och installationer av vattenlås eller larm för vattenläckage med certifikat kan alltid läsa mer på www.sakervatten.se. Här nedanför hittar du också mer information och fakta gällande vatten- och fuktskador samt relaterade frågor och svar.

Vattenskador / Fakta

Varje år uppstår ungefär 150 000 vattenskador i svenska hem, detta innebär en ny läcka någonstans i landet var tionde minut. Skadorna drabbar alla typer av bostäder, i alla storlekar – villor, lägenheter, fritidshus och radhus. Vanligen är det dock äldre hus som drabbas eftersom rörsystemen då är mer slitna och drabbade av exempelvis korrosion eller liknande. Även i fritidshus kan det lätt uppstå läckage i samband med att vatten till exempel fryser i ledningarna under vinterhalvåret. Ett vattenfelsbrytare är effektiv och förebyggande åtgärd i dessa sammanhang.

Kostnaden för vattenskadorna i Sverige uppgår till 100 miljoner i veckan eller hela 5 miljarder varje år. Dessa siffror kommer från försäkringsbolagen och utöver de försäkrade fallen inträffar naturligtvis ytterligare läckage där fastighetsägaren är oförsäkrad och därmed får klara utgifterna själv.

Mindre

Frågor & Svar

Vad är en vattenfelsbrytare?

En vattenfelsbrytare hjälper dig att förhindra kostsamma vattenskador i din bostad på ett enkelt och smidigt sätt. Den monteras på inkommande vattenledning och finns i olika utföranden.

Vad kostar en vattenfelsbrytare?

Det beror på vilken typ av utförande du väljer samt vilka komponenter du önskar. Kontakta oss för mer information.

Installera vattenfelsbrytare?

Att installera vattenfelsbrytare är inget man gör själv utan det ska göras av professionell VVS-montör. Säkra Larm är ett auktoriserat VVS-företag vilket krävs för att installera vattenfelsbrytare, väljer du Säkra Larm som leverantör av din vattenfelsbrytare kan du vara trygg med att installationen blir korrekt utförd samt att du alltid får ett anläggarintyg.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Fler produkter
att läsa om

Hemlarm

Läs mer

Brandlarm

Läs mer

Övervakningskamera

Läs mer
Vilket larmbehov har du?Våra produkter