Intresseanmälan
Brandlarm

Brandlarm
- effektiv integrationslösning

Brandlarm för villa och lägenhet

Vi på Säkra Larm är inte bara specialiserade på inbrottslarm och övervakning. Vi erbjuder många olika produkter och lösningar inom riskminimering och vet att det i hushåll och hem finns ett stort behov av säkerhet- och trygghetslösningar i form av bland annat brandlarm. Detta är en av de viktigaste anledningarna till att vi aktivt satsar på effektiva och välfungerande integrationer som enkelt kan kopplas samman med grundsystemet.

Läs mer

Brandlarm med kamera

Säkra Larm brandlarm med kamera är ett exempel på detta och omfattar rök- och värmedetektorer samt mörkerseende kameradetektorer. I samband med brand eller rökutveckling tar samtliga installerade kameradetetektorer 8-9 bilders färgbildsvideo och skickar den via MMS till din mobiltelefon och/eller e-mail samt bildverifiering till larmcentral.

På samma sätt som inbrott kan bränder komma att leda till en känsla av förlust och i värsta fall resultera i både omfattande skada och stora kostnader. Men det finns sätt att minimera riskerna och både när det gäller stölder och bränder är de förebyggande åtgärderna tveklöst de mest effektiva. Ett högkvalitativt hemlarm med integrerade rök- och värmedetektorer gör det lättare att ta kontroll över riskfaktorerna, och det blir lättare att slappna av både i vardagen och under resor eller perioder då huset är obebott.

För oss känns det viktigt att inte bara erbjuda vaktbolagsinsatser utan alltid se till kundens behov, till exempel i jämförelse med att du själv kontaktar en granne eller en närstående person som undersöker larmstatusen och kan kontakta räddningstjänst. Många av våra kunder väljer att ha koppling till både vaktbolag och till den egna telefonen för att öka chanserna att hinna till platsen i tid. Detta är mycket viktigt även när det gäller bränder och vattenläckor där tiden är kritisk faktor som avgör hur stora skadorna blir.

Mer specifikt, hur fungerar då Säkra Larm brandlarm för villa och lägenhet? Och hur bör de olika delarna monteras för bästa möjliga funktion? Mer information om detta hittar du här nedanför.

Trådlöst brandlarm – så funkar det

Ett trådlöst brandlarm består av trådlösa färgkameror och optiska rökdetektorer med inbyggd siren som placeras tillsammans med varandra. Alla enheter larmar var för sig.
Dessa bör placeras var 50 m2 och på varje våningsplan. För att förstärka brandskyddet ytterligare placeras lämpligen även extra starka sirener på varje våningsplan eller vid sovutrymmen. Tack vare färgbildsvideon kan du snabbt utvärdera om räddningstjänsten och/eller vaktbolag ska larmas eller om du själv kan ingripa snabbare.

Systemets moderna optiska brandvarnare fungerar ungefär som en fotocell fast tvärtom. Inne i brandvarnaren finns en svart kammare med ljuskälla. När partiklar (från t.ex. brandrök) tränger in i kammaren reflekteras ljusstrålen och då larmar brandvarnaren. Systemet är utbyggbart med upp till 8 färgkameror och valfritt antal optiska rök-brandvarnare och sirener. Vi erbjuder naturligtvis konsultation för bästa möjliga påbyggnadslösning.

Mindre

Bränder i Sverige - fakta och siffror

Utöver våra brandlarm är det naturligtvis viktigt att du investerar i brandskydd som brandsläckare, brandfiltar och liknande. Även om våra lösningar varnar effektivt och underlättar snabba insatser så klarar de inte av att släcka själva elden.

Slutligen, risken för bränder är lätt att slå ifrån sig, men en enkel blick på statistiken visar på de stora riskerna för brand i hemmet. Varje år sker omkring 6000 bostadsbränder i Sverige, dvs cirka 16-17 st/dag. Detta resulterar cirka 100 dödsfall per år. Kostnaderna för de skador som uppstår uppgår till flera miljarder kronor. Lägg därtill bränder i fritidshus och andra fastigheter och siffrorna klättrar ytterligare. När det gäller beslutet om brandlarm hemma så finns det med andra ord inte mycket att vänta på.

Läs mer

För mer information, besök gärna msb.se – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Utöver brandlarm erbjuder vi på Säkra Larm även automatiska vattenlås som minimerar risken för vatten- eller fuktskador. Kontakta oss gärna för mer information eller läs mer här!

Om du har ytterligare frågor angående Säkra Larm brandlarm, dess funktioner eller behöver rådgivning gällande installering av villalarm är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst som har öppet dygnet runt. Om du ringer kvällstid registreras ditt ärende och du blir därefter kontaktad av vår support som guidar dig vidare. Vi erbjuder också kompetenta larmtekniker som kan hjälpa dig i de fall som ditt ärende inte löses av vår support.

För oss är kvalitet, service och ekonomi grundläggande steg på vägen mot en framgångsrik tjänst och produkt och det är just kring dessa ledord vi har byggt vår verksamhet. Utöver detta är det också viktigt för oss att alltid erbjuda våra kunder ett ekonomisk förmånligt erbjudande jämfört med de många abonnemangsalternativ som finns på marknaden just nu.

Mindre

Brandlarm

Optiska rökdetektorer

Våra optiska rökdetektorer reagerar snabbare än traditionella vilket gör att ni kan upptäcka branden i ett tidigare skede.

Marknadsledande produkter

Vi jobbar med marknadsledande produkter och ni kan känna er trygga i valet av oss som leverantör.

Koppling mot larmcentral

Möjlighet att koppla ert brandlarm direkt mot Securitas larmcentral med åtgärd från väktare eller räddningstjänst.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.

Ja, jag är kund idagNej, jag är inte kund idag


Fler produkter
att läsa om

Hemlarm

Läs mer

Villalarm

Läs mer

Vattenfelsbrytare

Läs mer
Vilket larmbehov har du?Våra produkter