fbpx
Kontakt
Smart hemlarm

Smart hemlarm

Smart hemlarm med gör-livet-enklare-lösningar

Ett smart hemlarm gör din vardag enklare, mer bekväm och säkrare för dig och din familj. Nu kan du skapa ditt eget smarta hem tillsammans med Säkra Larm.

Säkra Larm är en testvinnare i kategorin säkra och smarta hem-lösningar. Ju fler smarta funktioner som du integrerar med ditt hemlarm, desto mer enkel och bekväm blir vardagen för familjen. Släpp in svärmor, hantverkare och städbolag, slipp borttappade nycklar, håll koll på att barnen kommit hem och att husdjuren mår bra, stäng av kaffebryggaren och slå på lampan i hallen. Var du än är.

Styr ditt smarta hemlarm med Säkra Larms app och din smartphone:

 • Aktivera eller avaktivera ditt hemlarm på distans.
 • Lås eller lås upp dörren för familjemedlemmar och besökare.
 • Se rörliga livebilder från ditt hem, både ute och inne.
 • Se vem som ringer på dörrklockan och prata med den som står vid dörren.
 • Slå på och av belysning och hemelektronik för att spara energi, men också för att skrämma tjuven.

Läs mer

Vad är ett smart hemlarm?

Ett smart hemlarm är ett larm och säkerhetssystem som är uppkopplade till samma nätverk och som kan styras på distans från en och samma plats i mobilen, surfplattan eller datorn. Smarta hem gör det också möjligt att schemalägga användningen av dina enheter såväl som integrera dem med varandra. Exempel på smarta hemlösningar inkluderar bland annat:

 • Lampor som släcks eller tänds i samband med att ditt larm stängs av eller sätts på
 • Elektroniska lås som låser upp sig själva när du närmar dig din bostad
 • Kaffekokare som automatisk slås av när du går hemifrån
 • Wi-Fi vägguttag du kan styra med mobilen
 • AI-röststyrda larm

Varför ska jag ha ett smart hemlarm?

Bekvämlighet

Ett Smart hem förenklar många vardagliga sysslor och samlar ditt larmsystem och alla andra uppkopplade enheter smidigt på en plats. Du styr allt via vår app på mobil, surfplatta och dator, skapar scheman anpassade efter din vardag och kopplar samman dem med varandra.

Högre säkerhet

 • Schemaläggning, automatisk avstängning och fjärrstyrning av elektroniska hemapparater minimerar risken för att en eventuell brand eller annan fara uppstår när du inte är hemma.
 • Smarta hemlarm ger dig bättre kontroll över din bostad med hjälp av smarta funktioner och automatiserade larmåtgärder. Till exempel övervakningskameror med tvåvägs-ljudkommunikation eller automatisk aktivering av larm.

Spara energi

Smart hemteknik ser till så att ingen energi används i onödan när en enhet inte används med hjälp av automatisk avstängning och påslagning och fjärrstyrning. Detta ökar också livslängden på din elektronik.

Mindre

Tre fördelar
- Smarta hemlarm

Bekvämlighet

Samla alla dina larm på en och samma plats och styr dem på distans i mobilen, surfplattan och datorn.

Programmera

Ställ in olika scenarion och skapa scheman för hur dina säkerhetslösningar ska fungera och när dina elektriska apparater ska vara aktiva.

Säkerhet

Sammankopplade larm med möjlighet till schemaläggning och automatiska larmåtgärder skapar ett säkert hem som styr sig självt alla timmar på dygnet.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Testvinnare: Säkra Larm är smartaste hemlarmet

Bäst i test I Säkra LarmNär sju av branschens främsta leverantörer av smarta hemlarm testades fick Säkra Larm betyget 5 av 5. Här är några omdömen som gjorde oss extra glada:

• Helhetsintrycket är klart positivt. Säkra Larm erbjuder ett genomtänkt och för individen flexibelt system med högkvalitativa produkter, som dessutom är enkelt att administrera och anpassa efter
önskemål och behov.
• Plattformen är riktigt trevlig och du får bra översikt över ditt system oavsett om du går in via appen, webbgränssnittet eller centralenheten. Lägg till eller ta bort användare, streama liveflöden samt
givetvis larma på eller av.
• Centralenheten är en riktigt trevlig bekantskap. Den liknar en liten
surfplatta oh har ett överskådligt och användarvänligt gränssnitt.
Med denna kan du styra alla funktioner och enheter. Använder bluetooth. Smidigt!
• Installation med behörig tekniker ingår, något som inte alltid är
inkluderat hos konkurrenterna.
Hela testet finns här: /https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.742752/sakra-larm/

Skapa ditt smarta hemlarm med Säkra Larm

Ryggraden för Säkra Larms smarta hemlarm utan abonnemang är vår centralenhet IQ Panel 2. Den är utformad som en surfplatta och produkten du behöver för att kunna skapa ett smart hem. I IQ Panel 2 kan koppla samman smart hemteknik och elektroniska enheter med varandra för att styra dem via vår app. IQ Panel 2 har följande funktioner och egenskaper:

 • Touchskärm med snygg design.
 • Larma På/Av via Bluetooth: Koppla ihop din mobil med larmet och larma automatiskt av när du närmar dig din bostad.
 • SBSC-godkänd: Säkerheten och krypteringen för IQ Panel 2 håller hög klass och är godkänd för den svenska marknaden.
 • Extra kamera: IQ Panel 2 har en egen kamera som tar bilder och börjar automatiskt spela in då larmet aktiveras.
 • Integration med Amazon Echo, Echo Dot, Alexa och Google Home: IQ Panel 2 kan kopplas ihop med din virtuella AI-assistent för att styra larmsystemet via röstkommandon.
 • LTE-kommunikation: IQ Panel 2 kommunicerar över LTE, en modern teknik som garanterar hög pålitlighet och snabb kommunikation i många år framöver.

Läs mer

Vårt utbud av smart hemteknik

Vi erbjuder flera typer av smart hem tillbehör; och vi planerar att introducera många fler i framtiden. Idag kan vi erbjuda IP-kameror, elektroniska lås (ID Lock 150), termostater och fjärrströmbrytare (Smart Plug). Har du eller vill införskaffa egna smarta hemprodukter som kommunicerar över Z-wave så går de flest också att integrera med vårt nya system. Kontakta oss om du vill integrera dina Z-wave enheter med vårt larm.

 

Sköna smart funktioner

Säkra Larms smarta hem-lösning är mer än bara ett larm. Med Google Home, Sonos eller andra Z-wave produkter kopplat till ditt hemlarm kan du styra temperaturen, ventilation, belysningen och till och med gardinerna.

App för Smarta hem

Med vår smarta hem app kan du styra alla dina smarta enheter på en och samma plats i mobilen. Den ger dig full kontroll över IQ Panel 2 och traditionella larmtillbehör såsom rökdetektorer, magnetkontakter, rörelsedetektorer samt tillhörande smart hemteknik för att skapa scheman och inställningar utifrån dina behov.

Kameror för Smarta hem

IP-kameror för inomhus- och utomhusbruk

Säkra Larms smarta IP-kamera skapar en tryggare hemmiljö för dig och din familj. De innehar följande funktioner och egenskaper:

 • Kolla på livebilder direkt i mobil, surfplatta och dator
 • Automatisk inspelning med hjälp av rörelsedetektorer
 • Notiser direkt i mobilen då kameran aktiverats
 • Molnlagring av inspelningar som du kan titta på när som helst
 • HDR-kvalitet, maximal upplösning på 1920×1080
 • Mörkerseende (Night vision)

Inomhuskameran har även tvåvägs-ljudkommunikation där du både kan lyssna och prata genom kameran. Det gör det möjligt att direkt prata med hantverkare som utför arbete i din bostad, eller titta till och prata med husdjur. Säkra Larms IP-kamera kan ersätta din vanliga babymonitor som ger dig full koll på barnen via både bild och ljud.

 

 

Tillbehör för Smarta hem

Smarta lås

Med våra smarta lås till ytterdörren slipper ni hålla reda på nycklar och använder istället nyckelbrickor, låskoder och en app i mobilen för att låsa upp dörren. Du kan också skapa tillfälliga koder för personer som behöver ha åtkomst till ditt hem, till exempel hantverkare. Våra smarta lås har även värmedetektorer som larmar vid brand och värmeutveckling, samt ett larm som aktiveras då någon försöker separera dörren från karmen.

 

 

Smart plug

Smart plug är en fjärrströmbrytare som du kopplar in direkt vägguttaget för att styra dina elektriska apparater och lampor. Med våra smart pluggar kan du både programmera scheman för automatisk på- och avstängning, koppla samman den med larmet så de stängs av eller sätts på när du larmar av/på, samt ger dig möjlighet att fjärrstyra alla dina enheter i Säkra Larms app.

Säkra Larms smarta hem startpaket

Desto fler enheter som är integrerade med varandra, desto smartare, säkrare och enklare blir det för dig och din familj. För att du ska komma igång snabbt och enkelt erbjuder vi därför skräddarsydda smarta hempaket med allt du behöver för att skapa ett säkert och smart hem. Våra smarta hem paket börjar med att vi utför en kostnadsfri säkerhetskonsultation och genomgång av din bostad för att identifiera säkerhetsrisker. Utifrån genomgången utformar vi en skräddarsydd lösning med smarta hemprodukter som åtgärdar alla säkerhetsbrister och uppfyller dina behov.

Automatisera mera!

Automatisera mera!

Ett smart hem kan bli ännu smartare när du ställer in så kallade automationsregler och scheman. Det betyder att du exempelvis att
belsyningen eller temperaturen justeras automatiskt när du låser dörren och lämnar hemmet. Eller att ytterbelysningen slås på när solen går ner. IQ Panelen är en smart hjälpreda!

Kontakta Säkra Larm för mer information om våra smarta hemlarmslösningar och för att upptäcka hur mycket du kan spara genom att köpa ett smart hemlarm utan abonnemang istället för att hyra.

Mindre

Säkra Larm - Smart hemlarm

”Jag har flera olika smarta hem-produkter, larm, ip-kameror och smart plugs, men vill inte ha olika appar till allt.”

IQ Panel och Säkra Larms app gör det möjligt att hantera allt via en enda app.

Hjärnan är en smart IQ Panel
Centralenheten IQ Panel 2 är sofistikerad teknik i en väldesignad 7-tums HD-pekskärm med användarvänligt gränssnitt. Kommunicerar via WiFi, GSM, bluetooth och pålitlig PowerG-teknik med branschens bästa kryptering. Inbyggd 5 MP-kamera och dubbla mikrofoner.

Boosta säkerhet och bekvämlighet genom att koppla till produkter som interagerar med IQ Panelen:

 • IP-kameror, utomhus och inomhus
 • Digitalt kodlås på ytterdörr (ID Lock 150)
 • Rörelsedetektor och sirener
 • Vattendetektor
 • Smart Plugs som styr belysning och annan hemelektronik
 • De flesta smarta produkter som kommunicerar via Z-wave
 • Apple Watch
 • Echo, Alexa, Sonos, Google Home

Video dörrklocka

Vår smarta dörrklocka med videodetektering erbjuder professionell verifiering och åtgärd vid larm. Med bilder och videos kan du via mobilen verifiera larmorsaken eller om du har larmcentralsuppkoppling skickar vi väktare eller tillkallar polis och räddningstjänst vid inbrott eller brand. Eller så kan vi avstyra insats vid ett falsklarm. Du får en notis till din mobil eller/och din IQ panel och kan se och prata med personen som står utanför din dörr i realtid.

Kontakta oss idag för beställning https://www.sakralarm.se/kontakt/

 • Se vem som står utanför dörren och kommunicera utan att behöva öppna dörren
 • Försäkra dig om att barnen kommit hem i tid.
 • Säkra dina hemleveranser
 • HD-video och tvåvägsljud – Se, hör och prata med personen i 720 pixlars HD och 180 graders synfält.
 • Tillsammans med vårt elektroniska lås kan du styra tillgången till din bostad enkelt och smidigt från distans.

Installationen går att sköta själv med hjälp av vår app. Håll koll på att dörrklockan behöver kopplas på ringledningstransformatorn hos dig (du behöver själv se att du har en) och på ditt befintliga WiFI, säkerställ att du har mottagning där dörrklockan ska sitta.

Vill du ha hjälp med installationen? Kontakta oss via https://www.sakralarm.se/kontakt/

Digitalt dörrlås som är nyckelfritt och säkert

Livet blir definitivt enklare med ett digitalt dörrlås kopplat till ditt hemlarm. Ett stort plus är att familjen och barnen slipper bära med sig och hålla reda på nycklar. Samtidigt har du full kontroll över hemlarmet via Säkra Larms app. Lås och lås upp dörren och larma av på distans via mobilen.

 • Inga fler borttappade nycklar
 • Alla familjemedlemmar öppnar dörren med en kod
 • Skapa temporära koder till städfirman, paketbud eller hantverkare
 • När dörren låses upp och öppnas avaktiveras hemlarmet om du vill ha den inställningen.

”Smart att kunna släppa in städare eller hantverkare med en kod som funkar under en viss tid.”

Med en IQ Panel, vår app, digitalt kodlås till ytterdörren kan du ställa in och schemalägga koder så att städföretaget kan komma in en särskild veckodag och viss tid eller en specifik vecka när hantverkare är på plats. Bekvämt!

Se vem som står utanför dörren
Säkra Larms IP-kamera och vår smarta dörrklocka gör att du både se vem som står utanför din dörr och ringer på dörren även om du inte är hemma. En video strömmas i realtid till din mobil och du kan se, höra och prata med din besökare.

 • Livevy. IQ Panel och IQ Remote strömmar en livevideo med hög upplösning till din mobil.
 • Livesvar. Videodörrklockan Skybell gör det möjligt att se, lyssna och tala med den som ringer på.
 • Hemlarmet och ett digitalt kodlås gör det möjligt att larma av och låsa upp på distans.
Smart Plug - fördelar och fakta | Säkra Larm

Vad är en smart plug egentligen?

En smart plug är en fjärrströmbrytare och ett superenkelt sätt att koppla upp och göra lampor, brödrosten eller andra elektriska produkter till en del av ditt uppkopplade smarta hem. Sätt din smarta plug i ett vanligt uttag och koppla in det du vill kunna styra på distans.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Frågor & Svar

Vad är ett Smart Hemlarm?

Ett Smart Hemlarm är precis som det låter, ett hemlarm med smarta funktioner. Vårt smarta hemlarm är byggt med säkerhet som viktigaste funktion. Både vår hårdvara och mjukvara är krypterat och håller hög säkerhetsklass. Nu kan du även lägga till flertalet smarta hem enheter till ditt hemlarm och styra allt via vår app.

Vad är Z-wave och hur fungerar det?

Z-wave är en term som ofta dyker upp när det handlar om smarta hem. Kort sagt är Z-wave en trådlös signaltyp som används för att enheter skall kunna kommunicera i smarta hem.

Till att börja med har den ett standardiserat protokoll. Det innebär att alla enheter “pratar samma språk”, vilket gör det lättare att integrera dem med varandra och med vårt larmsystem.

Förutom det är kommunikationen mellan enheter alltid tvåvägs: enheter bekräftar de kommandon de får. Det gör Z-Wave-enheter mycket pålitliga. Den ser till att enheter aldrig missar ett kommando och tillåter dina sensorer att fungera som ett smart säkerhetssystem.

Kan jag larma av med Bluetooth?

Du kan både larma av och låsa upp dörren med Bluetooth förutsatt att du har vårt senaste larmsystem och ett kompatibelt elektroniskt lås t.ex. ID lock.

Jag vill att det larmar av/på när jag låser mitt elektroniska dörrlås

Du kan programmera så dörren låser sig när du larmar på via appen och att det larmar av när du låser upp dörren.

Hur fungerar Geo-staket?

GEO-staket är i grunden ett osynligt staket som du själv kan ställa in hur stort eller litet du vill att det ska vara. Det kommunicerar via din mobil och ditt larm och gör det möjligt för larmet att veta när du lämnar ditt staket och när du kommer tillbaka. Med ett Geo-staket blir du även påmind om du glömt larma på.
I denna video visar vi hur du programmerar ett geo-staket

Hur schemalägger jag mina smart plugs/lås?

I denna video visar vi hur du programmerar dina smart plugs och enheter via Säkra larm portalen. https://www.youtube.com/watch?v=uinxngXAjwA

Är era övervakningskameror integrerade med smarta hemlarmsystemet?

Vi har både övervakningskameror som går att integrera med vårt nya larmsystem och hantera via samma app. Vi är även andra övervakningskameror som fungerar separat.

Vad är fördelarna med ett smart hemlarm?

Det finns många fördelar med ett smart hemlarm, det förenklar många vardagliga sysslor och samlar ditt larmsystem och alla andra uppkopplade enheter smidigt på en plats. Du styr allt via vår app på mobil, surfplatta och dator, skapar scheman anpassade efter din vardag.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Fler produkter
att läsa om

Övervakningskamera

Läs mer

Brandlarm

Läs mer

Vattenfelsbrytare

Läs mer
Vilket larmbehov har du?Våra produkter