fbpx
Kontakt
Smarta Hem

Smarta hem lösningar

Ett smart hem gör din vardag enklare, mer bekväm och säkrare för dig och din familj. Nu kan du skapa ditt eget smarta hem tillsammans med Säkra Larm.

Vad är ett smart hem?

Smarta hem är bostäder med larm och säkerhetssystem som är uppkopplade till samma nätverk och som kan styras på distans från en och samma plats i mobilen, surfplattan eller datorn. Smarta hem gör det också möjligt att schemalägga användningen av dina enheter såväl som integrera dem med varandra. Exempel på smarta hemlösningar inkluderar bland annat:

 • Lampor som släcks eller tänds i samband med att ditt larm stängs av eller sätts på
 • Elektroniska lås som låser upp sig själva när du närmar dig din bostad
 • Kaffekokare som automatisk slås av när du går hemifrån
 • Wi-Fi vägguttag du kan styra med mobilen
 • AI-röststyrda larm

Läs mer

Varför ska jag ha smart hemteknik?

Bekvämlighet

Ett Smart hem förenklar många vardagliga sysslor och samlar ditt larmsystem och alla andra uppkopplade enheter smidigt på en plats. Du styr allt via vår app på mobil, surfplatta och dator, skapar scheman anpassade efter din vardag och kopplar samman dem med varandra.

Högre säkerhet

 • Schemaläggning, automatisk avstängning och fjärrstyrning av elektroniska hemapparater minimerar risken för att en eventuell brand eller annan fara uppstår när du inte är hemma.
 • Smarta hemlarm ger dig bättre kontroll över din bostad med hjälp av smarta funktioner och automatiserade larmåtgärder. Till exempel övervakningskameror med tvåvägs-ljudkommunikation eller automatisk aktivering av larm.

Spara energi

Smart hemteknik ser till så att ingen energi används i onödan när en enhet inte används med hjälp av automatisk avstängning och påslagning och fjärrstyrning. Detta ökar också livslängden på din elektronik.

Mindre

Tre fördelar
- Smarta hem

Bekvämlighet

Samla alla dina larm på en och samma plats och styr dem på distans i mobilen, surfplattan och datorn.

Programmera

Ställ in olika scenarion och skapa scheman för hur dina säkerhetslösningar ska fungera och när dina elektriska apparater ska vara aktiva.

Säkerhet

Sammankopplade larm med möjlighet till schemaläggning och automatiska larmåtgärder skapar ett säkert hem som styr sig självt alla timmar på dygnet.

Skapa ditt smarta hem med Säkra Larm

Ryggraden för Säkra Larms smarta hemlarm utan abonnemang är vår centralenhet IQ Panel 2. Den är utformad som en surfplatta och produkten du behöver för att kunna skapa ett smart hem. I IQ Panel 2 kan koppla samman smart hemteknik och elektroniska enheter med varandra för att styra dem via vår app. IQ Panel 2 har följande funktioner och egenskaper:

 • Touchskärm med snygg design.
 • Larma På/Av via Bluetooth: Koppla ihop din mobil med larmet och larma automatiskt av när du närmar dig din bostad.
 • SBSC-godkänd: Säkerheten och krypteringen för IQ Panel 2 håller hög klass och är godkänd för den svenska marknaden.
 • Extra kamera: IQ Panel 2 har en egen kamera som tar bilder och börjar automatiskt spela in då larmet aktiveras.
 • Integration med Amazon Echo, Echo Dot, Alexa och Google Home: IQ Panel 2 kan kopplas ihop med din virtuella AI-assistent för att styra larmsystemet via röstkommandon.
 • LTE-kommunikation: IQ Panel 2 kommunicerar över LTE, en modern teknik som garanterar hög pålitlighet och snabb kommunikation i många år framöver.

Läs mer

Vårt utbud av smart hemteknik

Vi erbjuder flera typer av smart hem tillbehör; och vi planerar att introducera många fler i framtiden. Idag kan vi erbjuda IP-kameror, elektroniska lås (ID Lock 150), termostater och fjärrströmbrytare (Smart Plug). Har du eller vill införskaffa egna smarta hemprodukter som kommunicerar över Z-wave så går de flest också att integrera med vårt nya system. Kontakta oss om du vill integrera dina Z-wave enheter med vårt larm.

App för Smarta hem

Med vår smarta hem app kan du styra alla dina smarta enheter på en och samma plats i mobilen. Den ger dig full kontroll över IQ Panel 2 och traditionella larmtillbehör såsom rökdetektorer, magnetkontakter, rörelsedetektorer samt tillhörande smart hemteknik för att skapa scheman och inställningar utifrån dina behov.

Kameror för Smarta hem

IP-kameror för inomhus- och utomhusbruk

Säkra Larms smarta IP-kamera skapar en tryggare hemmiljö för dig och din familj. De innehar följande funktioner och egenskaper:

 • Kolla på livebilder direkt i mobil, surfplatta och dator
 • Automatisk inspelning med hjälp av rörelsedetektorer
 • Notiser direkt i mobilen då kameran aktiverats
 • Molnlagring av inspelningar som du kan titta på när som helst
 • HDR-kvalitet, maximal upplösning på 1920×1080
 • Mörkerseende (Night vision)

Inomhuskameran har även tvåvägs-ljudkommunikation där du både kan lyssna och prata genom kameran. Det gör det möjligt att direkt prata med hantverkare som utför arbete i din bostad, eller titta till och prata med husdjur. Säkra Larms IP-kamera kan ersätta din vanliga babymonitor som ger dig full koll på barnen via både bild och ljud.

 

 

Tillbehör för Smarta hem

Smarta lås

Med våra smarta lås till ytterdörren slipper ni hålla reda på nycklar och använder istället nyckelbrickor, låskoder och en app i mobilen för att låsa upp dörren. Du kan också skapa tillfälliga koder för personer som behöver ha åtkomst till ditt hem, till exempel hantverkare. Våra smarta lås har även värmedetektorer som larmar vid brand och värmeutveckling, samt ett larm som aktiveras då någon försöker separera dörren från karmen.

 

 

Smart plug

Smart plug är en fjärrströmbrytare som du kopplar in direkt vägguttaget för att styra dina elektriska apparater och lampor. Med våra smart pluggar kan du både programmera scheman för automatisk på- och avstängning, koppla samman den med larmet så de stängs av eller sätts på när du larmar av/på, samt ger dig möjlighet att fjärrstyra alla dina enheter i Säkra Larms app.

Säkra Larms smarta hem startpaket

Desto fler enheter som är integrerade med varandra, desto smartare, säkrare och enklare blir det för dig och din familj. För att du ska komma igång snabbt och enkelt erbjuder vi därför skräddarsydda smarta hempaket med allt du behöver för att skapa ett säkert och smart hem. Våra smarta hem paket börjar med att vi utför en kostnadsfri säkerhetskonsultation och genomgång av din bostad för att identifiera säkerhetsrisker. Utifrån genomgången utformar vi en skräddarsydd lösning med smarta hemprodukter som åtgärdar alla säkerhetsbrister och uppfyller dina behov.

Kontakta Säkra Larm för mer information om våra smarta hemlarmslösningar och för att upptäcka hur mycket du kan spara genom att köpa ett smart hemlarm utan abonnemang istället för att hyra.

Mindre

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Fler produkter
att läsa om

Hemlarm

Läs mer

Brandlarm

Läs mer

Vattenfelsbrytare

Läs mer