fbpx
Kontakt
Brandlarm

Brandlarm
– effektiv integrationslösning för bästa skydd

Övervakat brandlarm

Vi på Säkra Larm är inte bara specialiserade på inbrottslarm och övervakningskameror. Vi erbjuder även skydd mot brand i form av övervakade brandlarm. I händelse av brand är snabb och effektiv åtgärd av största vikt och därför kopplas alltid våra brandlarm till larmsystemet. Du väljer sen själv om du vill ha privatkoppling till era mobiltelefoner och/eller larmcentral med väktartjänst.

Läs mer

Brandlarm med kamera

Säkra Larm brandlarm med kamera är ett exempel på detta och omfattar rök- och värmedetektorer samt mörkerseende kameradetektorer. I samband med brand eller rökutveckling tar samtliga installerade kameradetetektorer en färgbildsvideo och skickar till din mobiltelefon och/eller e-mail samt bildverifiering till larmcentral.

På samma sätt som inbrott kan bränder komma att leda till en känsla av förlust och i värsta fall resultera i både omfattande skada och stora kostnader. Men det finns sätt att minimera riskerna och där är de förebyggande åtgärderna tveklöst de mest effektiva. Ett högkvalitativt hemlarm med integrerade rök- och värmedetektorer gör det lättare att ta kontroll över riskfaktorerna, och det blir lättare att slappna av både i vardagen och under resor eller perioder då huset är obebott.

För oss känns det viktigt att inte bara erbjuda väktartjänst utan alltid se till kundens behov, till exempel i jämförelse med att du själv kontaktar en granne eller en närstående person som undersöker larmstatusen och kan kontakta räddningstjänst. Många av våra kunder väljer att ha koppling till både vaktbolag och till den egna telefonen för att öka chanserna att hinna till platsen i tid. Detta är mycket viktigt även när det gäller bränder där tiden är kritisk faktor som avgör hur stora skadorna blir.

Mer specifikt, hur fungerar då Säkra Larm brandlarm för villa och lägenhet? Och hur bör de olika delarna monteras för bästa möjliga funktion? Mer information om detta hittar du här nedanför.

Trådlöst brandlarm – så funkar det

Ett trådlöst brandlarm består av trådlösa färgkameror och optiska rökdetektorer med inbyggd siren som placeras tillsammans med varandra. Alla enheter kommunicerar med varandra. Du kan tydligt se vilken enhet som larmar för snabb åtgärd.

Dessa bör placeras var 50 m2 och på varje våningsplan. För att förstärka brandskyddet ytterligare placeras lämpligen även extra starka sirener på varje våningsplan. Tack vare färgbildsvideon kan du snabbt utvärdera om räddningstjänsten och/eller vaktbolag ska larmas eller om du själv kan ingripa snabbare. Vid verifierad brand genom Ir-kameradetektor kan du tillkalla räddningstjänst direkt. Vi erbjuder naturligtvis konsultation för bästa möjliga påbyggnadslösning.

Mindre

Tre fördelar
- Brandlarm

Optiska rökdetektorer

Våra optiska rökdetektorer reagerar snabbare än traditionella brandvarnare vilket gör att ni kan upptäcka branden i ett tidigare skede.

Marknadsledande produkter

Vi jobbar med marknadsledande produkter och ni kan känna er trygga i valet av oss som leverantör.

Koppling till larmcentral

Möjlighet att koppla ert brandlarm direkt mot larmcentral med åtgärd från väktare eller räddningstjänst.

Bränder i Sverige - fakta och siffror

Utöver våra brandlarm för hemmet är det naturligtvis viktigt att du investerar i brandskydd som brandsläckare och brandfiltar. Även om våra lösningar varnar effektivt och underlättar snabba insatser så klarar de inte av att släcka själva elden.

Slutligen, risken för bränder är lätt att slå ifrån sig, men en enkel blick på statistiken visar på de stora riskerna för brand i hemmet. Varje år sker omkring 6 000 bostadsbränder i Sverige, dvs cirka 16-17 st/dag. Detta resulterar cirka 100 dödsfall per år. Kostnaderna för de skador som uppstår uppgår till flera miljarder kronor. Lägg därtill bränder i fritidshus och andra fastigheter och siffrorna klättrar ytterligare. När det gäller beslutet om brandlarm hemma så finns det med andra ord inte mycket att vänta på.

Läs mer


För mer information, besök gärna msb.se – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Utöver brandlarm erbjuder vi på Säkra Larm även automatiska vattenvattenfelsbrytare som minimerar risken för vatten- eller fuktskador. Kontakta oss gärna för mer information eller läs mer här!

Om du har ytterligare frågor angående Säkra Larm brandlarm, dess funktioner eller behöver rådgivning gällande installering av villalarm är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst som har öppet dygnet runt. Om du ringer kvällstid registreras ditt ärende och du blir därefter kontaktad av vår support som guidar dig vidare. Vi erbjuder också kompetenta larmtekniker som kan hjälpa dig i de fall som ditt ärende inte löses av vår support.

För oss är kvalitet, service och ekonomi grundläggande steg på vägen mot en framgångsrik tjänst och produkt och det är just kring dessa ledord vi har byggt vår verksamhet. Utöver detta är det också viktigt för oss att alltid erbjuda våra kunder ett ekonomisk förmånligt erbjudande jämfört med de många abonnemangsalternativ som finns på marknaden.

Mindre

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Fler produkter
att läsa om

Vilket larmbehov har du?Våra produkter