fbpx
Kontakt
Kodlås till ytterdörren

Kodlås till ytterdörren

Vad är ett kodlås för ytterdörrar?

Ett kodlås till ytterdörren består av en knappsats du använder dig av för att låsa upp, och låsa din dörr. Det är en modern ersättare till vanliga nycklarna som gör din låshantering både säkrare och mer flexibel.

Definitionen för vad ett kodlås till ytterdörren är varierar från bransch till bransch. Det kan syfta till allt från de separata knappsatser du ofta ser vid trapphus och portuppgångar för att låsa upp dörren, till det vi menar – en funktion för våra “smart lås/elektroniskt lås/digitalt lås”.

Läs mer

För oss på Säkra Larm är ett kodlås till ytterdörren alltså inte en separat enhet, utan är en integrerad funktion för våra smarta lås.

Hur fungerar ett kodlås för ytterdörren?

Med ett kodlås för ytterdörren slipper du dina nycklar helt och hållet, och även risken som kommer med dem. Istället använder du dig av en knappsats på själva låset för att slå in en kod för att låsa upp dörren. Du låser sedan dörren enkelt med ett knapptryck, eller ställer in så den låser sig automatiskt.

Ett kodlås för ytterdörren är en flexibel lösning där du helt enkelt ger ut huvudkoden, eller skapar separata koder, till de personer du vill ge tillgång till din bostad. Vill du hålla koden privat inom familjen kan du även skapa tillfälliga behörighetskoder som antingen varar i 1, 2, 5, eller 10 gånger, eller i 12 eller 24 timmar. Det passar sig ypperligt när en hantverkare behöver ha åtkomst till ditt hus, men du själv inte kan vara på plats.

Hur säkert är ett kodlås för ytterdörrar?

På det stora hela är ett elektroniskt med kodlås för ytterdörrar mycket säkrare än vanliga dörrlås på grund av dess flexibla och smarta funktioner. Men precis som när man tappar bort en nyckel, kan en kod som spridit sig till obehöriga vara lika farligt. Den stora skillnaden är att det är mycket enklare, och mycket billigare, att byta ut en kod istället för ett helt lås.

Du byter enkelt kod på våra kodlås ytterdörr med ett par knapptryck, och desto oftare du byter kod, desto lägre blir risken att en obehörig får tag i en kod som fungerar.

Med ett elektroniskt dörrhandtag med kodlås från Säkra Larm kan du även observera låsets aktivitet. Du kan se när någon låst upp, vilken kod som använts, och när någon skrivit in fel kod, direkt via Säkra Larms app i din mobil.

Mindre

Tre fördelar
- smart lås

Enkelt och smidigt

Kontrollera ytterdörren hemma utan nycklar. Lås upp eller lås ytterdörren via en app, med brickor eller via låskoder.

Kvalité

Godkänd låsenhet som är byggd för nordiska förhållanden

Tillfälliga låskoder

Ge en tillfällig behörighetskod som varar 1, 2, 5, 10 gånger, alternativt i 12 eller 24 timmar till t.ex hantverkare eller besökare.

Fördelar med ett kodlås för ytterdörren

Den främsta fördelen med ett kodlås ytterdörr är i slutändan dess flexibilitet, och som en förlängning på det: hög säkerhet:

 • Tillfälliga behörighetskoder: Att kunna skapa tillfälliga behörighetskoder är en användbar funktion som underlättar vardagen när någon behöver tillgång till din bostad och du inte kan närvara. Du slipper riskera att din nyckel upptäcks av en obehörig på sin plats under blomkrukan.

Läs mer

 • Slipp oroa dig för nycklarna: Fysiska nycklar håller på att fasas ut sakta men säkert, och det av god anledning. Borttappade nycklar kan stå en dyrt genom att någon enkelt kan göra inbrott i din bostad, eller att du helt enkelt behöver byta ut hela låsmekanismen. Något du slipper helt och hållet med en ytterdörr med kodlås.
 • Enkelt kodbyte: Har din kod råkats spridas av en eller annan anledning? Inga problem. Du kan antingen ta bort koden helt och hållet eller byta ut den med ett par knapptryck.
 • Bli aldrig utelåst: Eftersom våra kodlås är en av tre integrerad låsfunktioner i våra digitala lås behöver du aldrig oroa dig för att ha råka bli utelåst. Glömt koden? Använd din nyckelbricka. Tappat bort nyckelbrickan? Använd din app i mobilen.

Vad kostar ett kodlås för ytterdörren?

Priset för ett kodlås till ytterdörrar må vara aningen dyrare än ett traditionellt lås. Men vi kan lova dig kommer betala sig tillbaka många gånger om, inte bara rent ekonomiskt, utan även funktionsmässigt.

Gör ditt hem lite smartare, och mycket tryggare med ett kodlås

För mer information om våra kodlås ytterdörr, hemlarm, villalarm, priser för våra kodlås till ytterdörrar, och andra larmlösningar, kontakta Säkra Larm direkt. Vi arbetar alltid med skräddarsydda helhetslösningar där vi hjälper med allt från planering och leverans, till installation och löpande underhåll. Vårt mål är att skapa ett smart hem du kan känna dig trygg i.

Mindre

Vad sparar du på att äga ditt larm?

Hos Säkra Larm äger du ditt larm, det gör ditt larmägande billigare över tid.
Testa själv nedan för att se vad du sparar som kund hos oss.

Tid som larmägare (år)
1
3
6
9
12
15
18
=
Du sparar:
20 811 kr
Visste du att alla våra kunder äger sitt larm från dag 1. Oavsett om du inte tänkt bo kvar längre än ett 9 år så kan du alltid flytta med dig larmet till din nya bostad eller sälja det tillsammans med din nuvarande bostad

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Frågor & Svar

Hur installeras ett kodlås till ytterdörren?

Innan ett digitalt kodlås till ytterdörren kan installeras behövs samtliga delar av det befintliga låset monteras bort. Det installeras sedan på samma sätt som ett vanligt lås. Eftersom det gäller säkerhet rekommenderar vi dig att alltid ta hjälp av en behörig låstekniker för att installera det.

Gäller försäkringen om jag har kodlås?

De flesta försäkringsbolagen godkänner våra kodlås då de är godkända enligt SSF 3522 klass 3. Prata med ditt försäkringsbolag direkt om du känner dig osäker.

Hur byter jag kod på mitt kodlås?

 1. Ha dörren öppen och håll [nyckelknapp] intryckt i tre sekunder tills touchpanelen aktiveras
 2. Ange [masterkoden] följt av [*] 
 3. Tryck [1] följt av [*] 
 4. Tryck [3] följt av [*] 
 5. Välj [PIN Index, 1-25] följt av [*] 
 6. Tryck önskad PIN följt av [#] 
 7. OK-signal hörs. LED blinkar blå som bekräftelse

Vad kostar ett kodlås till ytterdörren?

Priset för våra kodlås till ytterdörrar varierar beroende på vilket typ av kodlås du väljer. Kontakta oss direkt så berättar vi mer.

Vad händer om batterierna tar slut i mitt kodlås?

Du får notifiering i god tid innan batterierna börjar ta slut. Om det skulle vara så att du inte har bytt batterier innan de är helt slut så kan du öppna ditt lås med ett 9 volts batteri. Placera då batteriet emot de 2 metallstiften som sitter på utedelens nedre kant, håll kvar batteriet tills panelen tänds upp (30-60 sek), när panelen tänds upp slår du in din kod som vanligt.

Fler produkter
att läsa om

Hemlarm

Läs mer

Brandlarm

Läs mer

Vattenfelsbrytare

Läs mer
Vilket larmbehov har du?Våra produkter