fbpx
Kontakt

7 bra anledningar att investera i ett larmsystem till kontoret

1. Skydda din verksamhet och era tillgångar med ett larmsystem

Ett företags materiella tillgångar är vissa företags största tillgång. Oavsett om det är ett företags största tillgång eller inte så ligger det ofta mycket pengar investerade i datorer och annan utrustning på kontoret. Med ett bra larmsystem blir tjuven avskräckt eller får det betydligt mycket svårare att hinna med att ta med sig stöldgodset ut ur lokalen.

2. Skapa en säkrare arbetsmiljö med ett larmsystem

Inbrott dagtid är visserligen ovanligt men för vissa branscher och företag är larm även under dagtid en viktig säkerhetsåtgärd som måste finnas på plats. Dels för en säkrare arbetsmiljö för de anställda och dels som ett skydd för företagets materiella/immateriella tillgångar. Där behövs smarta lösningar som lever upp till de höga krav som ofta finns i de här branscherna.

3. Lättare att identifiera inbrottstjuven

Med ett larmsystem med kamera blir det lättare att identifiera inbrottstjuven, vilket förutom att verka avskräckande för tjuven också ökar chanserna att få tillbaka stöldgodset om tjuven trots allt lyckas stjäla något från er. Idag finns system med mycket bra kameror som kan filma inbrottet eller inbrottsförsöket i mycket hög upplösning.

4. Kombinerat brand- och inbrottslarm

Ett larmsystem behöver inte vara begränsat till ett inbrottslarm. Ett larmsystem kan också fungera tillsammans med ett brandlarm, det ökar säkerheten för era anställda samtidigt som det skyddar era lokaler och tillgångar. Om en brand skulle inträffa är varje minut oerhört viktig. Ju tidigare räddningstjänst kontaktas, ju mindre skada kommer branden att orsaka.

5. Moderna larm är enkla att hantera

Ett modernt trådlöst larmsystem är enkelt att hantera. Det behövs inte flera olika koder eller avancerade inställningar för att larma av eller för att larma på. Användarvänligheten gör att det blir färre fel där personalen glömmer att larma eller använder larmet på fel sätt. Larmsystemet går enkelt att sköta från distans via app vilket gör att du som ansvarig kan göra snabba åtgärder. Det resulterar i färre onödiga utryckningar från väktare som kostar er både pengar och tid.

6. Anpassade larmsystem beroende på behov

Det finns en uppsjö av olika sorters larm och lösningar. Vilket larmsystem och vilka lösningar som passar just er beror helt på era behov och vilka krav ni har från ert försäkringsbolag. Ett bra larmsystem företag kan skräddarsy lösningar så att de exakt passar de krav som ni har på ert system. För mer information så vänligen kontakta oss.

7. Möjlighet att köpa eller att hyra larmsystemet

Många undrar över om det mest fördelaktiga är att köpa larmsystemet eller att ha ett abonnemang/ leasingupplägg där man hyr systemet. Se därför till att kontakta ett företag där ni har möjlighet att göra både och. På så vis kan ni rådfråga leverantören och ändra upplägget om ni känner att det ena alternativet är bättre än det andra. Behöver ni installera ett nytt larmsystem eller byta leverantör av ert gamla system? Kontakta oss på Säkra Larm så hjälper vi er att hitta ett larmsystem som täcker alla era behov!

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.