fbpx
Kontakt

Hemlarm och husdjur, hur fungerar det?

Hur fungerar hemlarmet om det finns en hund, katt eller robotdammsugare hemma? Det fungerar jättebra, kan vi lugna er med. Hemlarmet utformas efter just dina behov, bland annat beroende på vilken typ av husdjur som finns hemma och hur de brukar röra sig. Säkra Larm erbjuder husdjursanpassade hemlarm. Men om hunden är stor och tung eller om katten leker hela havet stormar, så är ett skalskydd en bättre lösning.

Så funkar husdjursanpassade detektorer

Alla hemlarm har någon form av kameradetektor eller rörelsedetektor som reagerar på rörelse i ett specifikt upptagningsområde. I våra moderna larmsystem kan dessa detektorer husdjursanpassas efter just ditt husdjur, så att de blir husdjursimmuna. Det innebär att larmet inte reagerar på vissa rörelser i golvnivå. Men vi vill förtydliga att det inte går att anpassa rörelsedetektorer efter alla husdjur. Kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta en lösning som passar bäst för ditt eller dina husdjur.

Säkra Larm för husdjur och robotdammsugare

Här är tre vanliga alternativ som passar familjen med den lilla hunden, den busiga katten och en variant som täcker det mesta.

Hemlarm och mindre husdjur

Om du har en mindre hund eller katt (eller robotdammsugare), så fungerar de flesta hemlarmslösningar. Husdjursimmuna rörelsedetektorer reagerar inte för de mindre rörelserna i golvnivå, och därför blir det inga oönskade larm. Om husdjuret däremot gillar att hoppa upp på möblerna och på så sätt kommer högre upp än golvnivån, så finns det bättre alternativ.

Hemlarm utan rörelsedetektorer

Om du har större husdjur som gillar att busa i soffan eller att klättra runt i köket, så är det bättre att satsa på att larma dörrar och fönster med /länk:/ vibrationsdetektorer, glaskrossdetektorer och ridåvakter

Skalskydd med full husdjursfrihet

Ett skalskydd är precis vad det låter som. Ett larm som täcker upp och skyddar husets yttre skal, framför allt dörrar och fönster. Larmlösningen är vanlig för den som vill ha ett säkert skydd nattetid, utan att riskera att larmet går när någon går på toa eller tar en nattmacka. Den här lösningen är perfekt om du vill att husdjuren ska kunna röra sig fritt inomhus under dagarna, när du lämnar hemmet. Mer om skalskydd.

Vill du komplettera säkerheten där hemma? Fråga oss om någonting?

Säkra Larm har öppet 08.15 till 16.00 helgfria vardagar, hela sommaren!