fbpx
Kontakt

Tips till dig som ska köpa ett hemlarm

Vad behöver du tänka på vid köp av nytt hemlarm?

Funderar du på att köpa och installera ett hemlarm? Här är några saker att tänka på för att hitta rätt och få ut så mycket som möjligt av ditt larm.

1. Vad behöver just din familj?
2. Har du hund eller katt?
3. Larmcentral med väktartjänst eller inte?
4. Äga eller hyra ditt hemlarm?
5. Vill du att installationen ska ingå?
6. Vill du slippa nycklar och kunna släppa in hantverkaren vid behov?
7. Är smarta hem-funktioner något för dig?

Säkra Larm är ett av Sveriges största privata larmbolag och hjälper dig tryggt och säkert med några ord på vägen:

Vilket larm behöver du?

Varje hus och hem har olika förutsättningar och valmöjligheterna är många. Oftast vet man som kund på ett ungefär vilket behov man har, men inte hur det överförs till ett larmsystem.

Vill du ha skydd mot brand? Övervakningskameror? Skalskydd? Det kan vara svåra frågor för den som inte är bevandrad i branschen. Därför rekommenderar vi alltid att ta hjälp av oss, för att hitta den absolut bästa lösningen. Om ditt larmbehov skulle förändras, så är det smidigt och enkelt att uppgradera eller bygga ut vårt larmsystem.

Har du hund, katt eller andra husdjur?

Är det viktigt att kunna skydda husdjuren mot inbrott eller brand när du inte är hemma?
Säkert! Ett husdjursanpassat larm och brandskydd är lika tryggt och säkert som ett vanligt larm, men lek-och-bus-vänligt som låter din fyrbenta familjemedlem röra sig fritt där hemma när larmet är på och du inte är hemma.

Önskar du väktartjänst eller inte?

Bor du centralt i en större ort eller ute på landsbygd? Hur nära finns närmaste väktare om något skulle ske? Många kunder tror att man måste ha larmcentral och väktartjänst för att kunna ha ett hemlarm idag, men det skiljer sig åt från fall till fall. Vår rekommendation är att betala för det du behöver och som gör nytta.

Våra moderna larm och övervakningskameror ger dig nya valmöjligheter. Säkra Larm erbjuder uppkoppling till larmcentral och väktartjänst i samarbete med våra partners, men du kan också välja att koppla larmet till din mobiltelefon. Med privatkoppling så får du får en klar bild av situationen och kan själv välja åtgärd om larmet går.

Vad är pris och verklig kostnad när du köper larm?

Hyra eller äga larmet, det är frågan. Många fokuserar på månadskostnaden, men se larmet som en investering och räkna ihop alla kostnaderna över en fem- eller tioårsperiod. Säkra Larm gör det möjligt att se totalkostnaden, eftersom du äger ditt larm från första dagen och slipper dyra månadsavgifter som du inte kan påverka i framtiden. Du betalar enbart för det du faktiskt behöver. Om du ska sälja, så är larmet en värdehöjare för bostaden.

Ingår installation?

Ja! Våra larm håller hög säkerhet och bör installeras av professionell installatör för bästa säkerhet. Köper du ett hemlarm från Säkra Larm får du allt installerat och klart av en utbildad larmtekniker – det ingår alltid i priset.

Vad är fördelarna med ett digitalt kodlås kopplat till larmet?
Livet blir definitivt enklare med ett digitalt kodlås kopplat till ditt hemlarm. Ett stort plus är att familjen och barnen slipper bära med sig och hålla reda på nycklar. Inga fler borttappade nycklar, alltså!

• Alla familjemedlemmar öppnar dörren med en kod eller via appen
• Skapa temporära koder till städfirman, paketbud eller hantverkare
• När dörren låses upp och öppnas avaktiveras hemlarmet, du kan också välja att larma via Bluetooth när du närmar dig dörren eller garaget.

Är smarta hem-funktioner något för dig?

Med all säkerhet, ja! Om du vill göra vardagen trygg, säker och mer bekväm för familjen. Säkra Larms är en testvinnare och marknadens smartaste hemlarm. Med Google Home, Sonos eller andra Z-wave produkter kopplat till ditt hemlarm kan du styra temperaturen, ventilationen och till och med gardinerna. Du kan slå på och av belysning och hemelektronik för att spara energi, men också för att skrämma tjuven.

Du styr ditt säkra och smarta hem med centralenheten IQ Panel, röststyrning eller din smartphone. Skapa återkommande scheman för veckans alla dagar, ge olika behörighet för olika familjemedlemmar och göra det barnsäkert.

Våra nya larmsystem är framtidssäkrade och mjukvaran uppdateras kontinuerligt för att skydda mot nya hot men också för att öppna för nya funktioner.

En del av trygghetskänslan

Säkra Larm grundades 2003 och är ett av Sveriges största privata larmbolag. En pålitlig och seriös aktör som du kan lita på. Vi finns med dig från start till mål och hjälper till med allt från planering och projektering, till leverans, installation och fortsatt löpande underhåll och service.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.