fbpx
Kontakt

Kompletta säkerhetslösningar inför semestern

Du som är kund hos oss vet allt om våra kompletta säkerhetslösningar mot inbrott, brand och vattenskador. Om du även kopplar på smart plugs som tänder och släcker belysningen, pratar med grannarna om att hämta in posten, klippa gräset och hålla lite allmän koll därhemma så kan du lugnt koppla av, varva ner och ta lite ledigt från vardagen.

Här kommer fyra säkra tips för en skön semesterkänsla som ger energi långt in på hösten.

1. Planera mindre!
Många känner sig stressade över allt roligt de vill hinna med under semestern. Prata ihop er om förväntningarna och planera inte allt in i minsta detalj. Ta några dagar för att bara varva ner och göra ingenting.

2. Släpp mobilen!
Kanske gör du som många svenskar, stänger ner jobbmail och sociala medier under semestern? Om inte, så tänk på hur du använder din mobil. Det är både olagligt och dumt att använda mobilen bakom ratten. Vill du dela med dig av semesteräventyren på sociala medier, se till att bilder och uppdateringar bara är synliga för dina vänner.

3. Använd solskydd!
Vi håller tummarna för det svenska sommarvädret och längtar efter strandliv och sköna badtemperaturer, båtturer, promenader och picnic i det gröna. Sola långsamt och lagom! Dagens väderprognos med uv-index hittar du här.

4. Njut!
Restriktionerna minskar och Sverige öppnar upp lite i taget. Vad har du längtat efter?
En sommarfest med vännerna? Livemusik och nöjesliv? Nöjespark och äventyrsbad? Njut av friheten, men följ utvecklingen och råden från Folkhälsomyndigheten här.

Se upp för hackers!
Det är långa minuter innan mobilen låser sig automatiskt, så lämna den inte obevakad. Var restriktiv med okända trådlösa nätverk och försiktig med dina lösenord.

Checklista lösenord!

  • Lämna aldrig ut dina lösenord
  • Välj unika lösenord för olika tjänster
  • Välj långa lösenord
  • Använd lösenordshanterare

• Aktivera flerfaktorinloggning

Vill du komplettera säkerheten där hemma? Fråga oss om någonting?

Säkra Larm har öppet 08.15 till 16.00 helgfria vardagar, hela sommaren!