fbpx
Kontakt

Bra att veta om kameraövervakning hemma

Att låta installera kameraövervakning är en växande trend. Fler och fler väljer att prioritera ett tryggare hem och boende för sig och sin familj. Här kan du läsa och ta del av mer information om kameraövervakning hemma och hur vi på Säkra Larm kan hjälpa er att hitta lösningar speciellt anpassade till ert hem.

Kameraövervakning Hemma

Ska kamerorna vara aktiva hela tiden eller aktiveras när de upptäcker rörelse? Idag spelar de flesta kameror bara in när de blir aktiverade av en rörelse inom det område som kameran registrerar. Det betyder att kamerorna inte spelar så länge det inte finns något misstänkt att spela in.

Ska din videoövervakning hemma vara kopplad till hemlarmet eller fungera som ett separat system? Med kameror som är direkt kopplade till ert hemlarm startas kamerorna när larmet går igång och med ett separat system spelas allt in kontinuerligt.

Upplösning på kamerabilder

En bättre upplösning ger skarpare video och bildkvalitet. Om någon skulle försöka ta sig in i er bostad är det mycket lättare för polisen att använda informationen från kamerorna och identifiera tjuven om kamerorna hemma har bra upplösning.

Förr i tiden var kamerornas egentliga syfte att konstatera om någon obehörig försöker ta sig in i fastigheten eller identifiera en brand. Detta är såklart fortfarande en viktig faktor, men med dagens moderna kameror med hög upplösning finns alltså möjligheten att använda materialet från kameran för till exempel identifiering av personer eller skadegörelse.

Kameraövervakning nattetid

Det finns kameror både med och utan mörkerseende eller IR som det också kallas. Ska kameran filma när det är mörkt under nattetid eller kvällar under hösten och vintern är IR ett måste. När en kamera filmar med IR så blir bilden svartvit.

Kameraövervakning med rörelsevakt och LED-belysning

Ett alternativ, eller komplement till IR-kameror utomhus är att låta installera rörelsevakt med LED-belysning. Om rörelsevakten registrera att någon rör sig inom en viss radie så tänds starka lampor som dels lyser upp området så att kameran kan filma med i ljus och dels avskräcka besökare som inte är välkomna på området.

Övervakning kopplat till hemlarmet

När övervakningskamerorna är kopplade till hemlarmet kan du själv välja om du vill vara kopplad till en larmcentral, om du vill att larmet endast ska ge dig en notering i din telefon eller om du vill ha båda delarna.  Det vanligaste alternativet för kameraövervakning i hemmet och larmet är att det kopplas till en larmcentral, exempelvis Securitas och att du samtidigt får notiser via din telefon när larmet utlöses.

Kameror med eller utan kabel

Dagens kameror har oftast trådlös anslutning till larmet, så kallad trådlös kameraövervakning. Det gör installationen smidig och gör dem dessutom betydligt mycket billigare att installera. Anslut en eller flera kameror till närmsta strömkälla och du är klar med alla kabeldragningar.

Spara eller inte spara filmerna från kameraövervakningen

Kostnaden för övervakningssystemet beror på en rad olika faktorer. Priset beror bland annat på antalet kameror, vilken typ av kameror det är och vilken typ av installation som krävs. Med Säkra Larm har du inget abonnemang på dina larm- och säkerhetsprodukter. Istället äger du själv produkterna och har samtidigt tillgång till service i toppklass. Att själv äga produkterna är en långsiktig investering som garanterat kommer att spara er pengar i det långa loppet.

Är du intresserad av kameraövervakning hemma och/eller hemlarm? Kontakta oss på Säkra Larm så hjälper vi dig att hitta en lösning som passar er och ert hem.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.