fbpx
Kontakt

Smart Plug – fördelar och fakta

Smart Plug är en del av nutidens smarta hem. Med en eller flera z-wave Smart Plugs i hemmet kan du styra dina eluttag från din smartphone, bestäm när din Smart Plug ska starta samt programmera färdiga scenarion. Så länge du har en Smart Plug i ett eluttag hemma så kan du styra det från din smartphone, oavsett vart du befinner dig.

Ställ in egna scenarion

Med färdiga scenarion menas att du kan programmera en eller flera Smart Plugs till att agera på ett visst sätt i en given situation. Ett exempel på detta kan vara när du aktiverar ditt hemlarm. Då kan till exempel en Smart Plug tända en lampa så att det ser ut som att någon är hemma. Alternativt att lamporna i ditt hem tänds när du kommer hem och slår av larmet. Du bestämmer själv vilka scenarion du väljer att programmera in. Inom en snar framtid kommer du även kunna ställa in timer på dina Smart Plugs.

Minska risken för inbrott

Eftersom du själv kan styra dina apparater och eluttag kan du också simulera att någon är hemma. Det vanligaste är att använda sig av Smart Plug för att tända och släcka lampor. Men kanske väljer du att slå på TV:n i några timmar där hemma när du och familjen är på semester.

Spara energi – bra både för plånboken och miljön

Eftersom Smart Plug gör det enklare att hantera elektroniken i ditt hem gör det också lättare att hålla koll på vilka apparater och lampor som är på när du inte är hemma. Det gör i sin tur att du kan effektivisera din energianvändning och spara pengar i det långa loppet. Smart för både plånboken och miljön.

Öka säkerheten

Kom du ihåg att slå av kaffebryggaren? Drog du verkligen ur strykjärnet och slog du av lampan? Med Smart Plug behöver du inte längre fundera på om du glömt några apparater på vilket minskar riskerna och ger en ökad trygghet för ert hem. Som tidigare nämnt gör du det också enkelt för dig själv att simulera att någon är hemma om ni skulle vara bortresta. 

Larm och Smart Plug i samma system

För att få tillgång till Säkra Larms Smart Plugs behöver ni även ha ett larm från Säkra Larm. Där kopplas larmet ihop med z-wave Smart Plug så att ni kan styra hemmets eluttag och hemlarmet med några enkla tryck på telefonen. Smart Plug från Säkra Larm utomhusbruk finns inte ännu, men vi planerar att släppa Smart Plug utomhus inom en snar framtid. 

Köp Smart Plug i Sverige från Säkra Larm

Du köper dina Smart Plugs från oss antingen i samband med att du köper ditt larm eller om du är befintlig kund och redan äger ett larm från oss. Att äga produkterna istället för att hyra, både när det gäller larm och Smart Plug ger stora prisfördelar i det långa loppet. Precis som med larmet tar du med dig dina Smart Plugs när du flyttar. Produkten är mycket enkel att installera och fungerar i alla hemi. 

Kontakta oss på Säkra Larm om du har några frågor om våra produkter!

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.