fbpx
Kontakt

Vattenfelsbrytare – Bra att veta

150 000 fall per år som uppnår kostnader i miljardbelopp. Vad kan det röra sig om? Inbrott? Bränder? I detta fall är boven vattenskador och vattenläckage. Ett problem som är högst möjligt att förhindra med en vattenfelsbrytare. Kontakta Säkra Larm eller besök vår hemsida för att få reda på mer om vattenfelsbrytaren Watersafe, och vilka möjligheter den innebär för er och er bostad.

Vattenfelsbrytarens uppgift

En vattenfelsbrytares uppgift är att förhindra att läckor, från till exempel rör- och rörkopplingar, leder till värra vattenskador. De används för att automatiskt stänga av vattnets flöde innan en större skada kan uppstå i ert hem och lokal. En vattenfelsbrytare ger er den kontroll och möjlighet ni behöver för att kunna förhindra att ni behöver betala dyra pengar för renovering eller städning.
Det optimala skyddet mot läckor är att komplettera er vattenfelsbrytare med en så kallad tryckgivare. En tryckgivare känner av tryckfall då vattnet är avstängt och kan på så sätt upptäcka smygläckage.

Hur fungerar en vattenfelsbrytare?

Så, hur fungerar en vattenfelsbrytare då? En Watersafe vattenfelsbrytare använder sig av så kallade vattensensorer som man installerar vid zoner där läckagerisken är som störst. När vattensensorerna märker att en läcka uppstått stänger de ned hela systemet och vattenflödet. Samtidigt skickas en notifikation till användaren så de snabbt får reda på vad som hänt och kan vidta åtgärder. Säkra Larm rekommenderar att ni själva eller någon i er närhet direkt tar er till bostad när larmet gått för att undersöka anledningen till att vattenfelsbrytaren utlösts.

Lika smart som en jordfelsbrytare

Alla vet värdet av en jordfelsbrytare. Vi hävdar att en vattenfelsbrytare har ett lika stort värde och är en lika klok investering. Vi på Säkra Larm har helhetslösningar för alla typer av bostäder oavsett storlek. Med ett komplett skydd i form av hemlarm, övervakningskameror, brandlarm och vattenfelsbrytare.

VVS-installationer

VVS-utrustning och produkter är väldigt känsliga och kräver att en auktoriserad aktör genomför installationen och monteringen. Detta är ofta ett krav som försäkringsbolagen ställer för att ni ska ha rätten att få ut en ersättning.
Säkra Larm är självklart ett auktoriserat företag gällande VVS-installationer, och vi erbjuder alltid ett kvalitetsdokument till er så ni har ett bevis och en garanti på att installationen och monteringen av er vattenfelsbrytare är genomförd av en professionell montör, och är korrekt gjord.

Smarta larm- och VVS-lösningar hos Säkra Larm

Risken för vattenläckage och vattenskador är störst vid nyligen gjorda installationer av till exempel rör- och rörkoppling, samt i gamla hus där rören slitits ut eller rostats sönder.
Varför vänta tills olyckan redan varit framme? En vattenfelsbrytare är en långsiktig investering som hjälper er undvika att kasta pengar i sjön längre fram. Den ökar möjligheterna till sänkt premie eller rabatt på er försäkring, och ökar värdet på er bostad.
Ta en titt på Säkra Larms hemsida om ni vill veta mer om någon av våra larmlösningar. Eller kontakta oss direkt för hur våra vattenfelsbrytare fungerar, eller vad priset är på en vattenfelsbrytare.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.