fbpx
Kontakt

Vattenfelsbrytare – en säkerhet i hemmet

Med en vattenfelsbrytare i hemmet slipper du oroa dig för vattenskador. Men hur fungerar den egentligen? Det och lite till får du svaret på i den här texten.

Hur fungerar en vattenfelsbrytare?

Som ägare av en vattenfelsbrytare finns det väldigt lite du behöver tänka på. När väl produkten är installerad kan du vara lugn och säker på att den kommer att varna om en vattenläcka skulle uppstå. Hur fungerar då en vattenfelsbrytare? Jo, enkelt förklarat så fungerar den på så vis att tryckgivaren känner av trycket i rören och skulle trycket minska så larmar vattenfelsbrytaren och du kan åtgärda vattenskadan innan skadan blir stor. Du kan även välja att stänga av vattnet via ett enkelt knapptryck när du åker hemifrån eller är på semester.

Installation av vattenfelsbrytaren

Att installera en vattenfelsbrytare är inget man ska göra på egen hand, det ska göras av en auktoriserad firma. Det är ett krav från försäkringsbolagen för att kunna få ersättning om olyckan skulle vara framme. Självklart är Säkra Larms vattengrupp auktoriserade för att installera VVS-produkter.

Vattenfelsbrytaren, kan det bli lika vanligt som brandvarnare?

Precis som med en brandvarnare eller ett brandlarm hoppas man att vattenfelsbrytaren inte kommer till användning. Det är det allra bästa. Men om olyckan är framme och det börjar brinna eller ett rör brister måste systemen fungera. Brandvarnare hittar man i stort sett alla hem. Det gör man inte med vattenfelsbrytaren. Skillnaden är givetvis att en vattenläcka inte är livshotande såsom en brand är. Men skulle en vattenläcka uppstå så varnar tryckgivaren i vattenfelsbrytaren och skadan minimeras. Du slipper kostsamma och dyra renoveringar och förstörd egendom.

Fler fördelar med att installera en vattenfelsbrytare

1. Lägre försäkringspremie eller självrisk hos många försäkringsbolag

Många försäkringsbolag ger en bättre försäkringspremie när du installerar en vattenfelsbrytare. Det gör att du sparar pengar i det långa loppet. Kostnaden för vattenskador uppgår till 5 miljarder kronor årligen, bara i Sverige.

2. Slipp oroa er över vattenläckage

60% av alla vattenskador beror på vattenläckage från rör och rörkopplingar. Det är den typen av vattenläckor som med lätthet stoppas med en vattenfelsbrytare innan det blir vatten- eller fuktskador. Det kan röra sig om en mycket liten läcka från en ventil, kanske ett droppläckage i ett utrymme där läckan är svårt se. Den allra vanligaste vattenskadan i hus börjar som små läckage med bara några droppar per minut, läckage som är mycket svåra att upptäcka om man inte har en vattenfelsbrytare. Även en liten läcka som droppar kan med tiden göra mycket stor skada som både kostar mycket pengar och tid att åtgärda. Priset för vattenfelsbrytaren mycket lågt i jämförelse med denna skada.

3. En investering för hemmet

En vattenfelsbrytare är en investering i ert eget hem. Dels för att ni kan vara säkra på att rör och rörkopplingar inte läcker under tiden som ni bor där och dels är det en säkerhet om ni bestämmer er för att sälja er bostad. Återigen, priset för en vattenfelsbrytare är väldigt lågt om jämför med kostnaden för en renovering av en vattenskada.

4. Trygghet för alla typer av fastigheter

Vattenskador drabbar alla typer av hem och fastigheter. Så länge det finns vatten inkopplat finns en risk att en vattenskada uppstår. Oavsett vilket ger en vattenfelsbrytare en trygghet och en säkerhet för er som fastighetsägare.

5. Stäng av vattnet när ni inte är hemma

Med Säkra Larms vattenfelsbrytare kan ni själva stänga av vattnet när ni går hemifrån. Antingen manuellt via ett enkelt knapptryck eller automatiskt via vår app eller när ni slår på vårt hemlarm. Ni kan även schemalägga tider om ni t,ex vill köra tvättmaskinen när ni inte är hemma.

Kontakta Säkra Larm

Om du är intresserad av vattenfelsbrytare eller har frågor om pris och installation av vattenfelsbrytare? Tveka inte att kontakta oss på Säkra Larm så svarar vi på alla era frågor om hemlarm och andra säkerhetsfrågor för ert hem!

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.