fbpx
Kontakt

Vattenfelsbrytare – ett larm för vattenläckage

Om man någon gång råkat ut för en vattenläcka med vattenskador som följd är man fullt medveten om att det inte är någon rolig historia. Har man inte varit med om hur det kan se ut efter en vattenskada så är man ofta tvungen att flytta undan alla möbler, bryta upp golv, ställa in stora avfuktare/fläktar i huset, sanera mögelskador och eventuellt flytta ut under tiden byggnaden eller rummet torkar.

För att skydda sig mot vattenskador är nyckeln att upptäcka vattenskadorna i ett så tidigt skede som möjligt. Då finns möjligheten att stoppa läckan innan den orsakat någon skada. Ungefär 60% av alla läckage som orsakar vattenskador beror på läckande rör och rörkopplingar. Läckage som kan med enkelhet kan hindras med ett larm för vattenläckage.

Vattenläckagelarm – så fungerar en vattenfelsbrytare

Gemensamt för vattenfelsbrytare är att de ska stänga av inkommande vatten till en bostad. Men de kommer i flera olika utföranden. En del brytare är utformade för att stänga av vattnet till en viss enhet i hemmet, till exempel till tvättmaskinen. Andra är designade för att stoppa det inkommande vattnet till hela huset. Vattenläckagelarm skiljer sig i pris beroende på hur avancerat systemet är. Det finns allt från enklare varianter till mycket avancerade modeller för industrifastigheter som är kopplade till en datacentral och är extremt känsliga för att detektera även minsta läckage.

På Säkra Larm tillhandahåller vi vattenfelsbrytare för hem i alla storlekar – villa, lägenhet eller fritidshus. Det ger er en säkerhet i att inget oförutsett händer och skickar direkt ett meddelande till er om systemet skulle upptäcka ett läckage. Dessutom ger försäkringsbolagen ofta lägre premie om man har en vattenfelsbrytare installerad. För att installera VVS-utrustning krävs auktorisering. Det är ett krav från försäkringsbolagen för att få ut ersättning om olyckan är framme. Självklart installerar Säkra Larms vattengrupp vattenläckagelarm med certifikat godkända från försäkringsbolagen.

Om du vill ta del av mer information om vår auktorisering för installation av vattenfelsbrytare kan du besöka Säkervatten.se.

Förebygg vattenskador med vattenfelsbrytare

I Sverige uppstår en ungefär 410 vattenläckor varje dag. Det är cirka 150 000 vattenskador varje år som drabbar alla sorters bostäder som kan förebyggas med vattenfelsbrytare. Försäkringsbolagen räknar med att kostnaden för vattenskador uppgår till runt 5 miljarder kronor årligen enbart inkluderat de fastigheter som är försäkrade. De fall när fastigheten inte är försäkrad och ägaren själv får stå för kostnaderna är exkluderade.

Välj inte första bästa installatör av din vattenfelsbrytare, utan se till att det är ett auktoriserat VVS-företag med de rätta kunskaperna. En vattenfelsbrytare/vattenläckagelarm ska installeras av ett seriöst företag med rätt kunskaper för att er fastighet ska vara skyddad på bästa sätt och för att ni ska få ersättning från ert försäkringsbolag om en skada skulle uppstå.

Med Säkra Larm kan du känna dig trygg med att vi gör ett bra jobb och att finns där för dig om du skulle behöva hjälp eller någon ytterligare service. Kontakta oss även för information om hemlarm med övervakningskamera eller någon av våra andra produkter eller tjänster.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.