fbpx
Kontakt

Villalarm utan månadsavgift och andra avskräckande medel – Vad fungerar och vad fungerar inte?

Är brottsförebyggande åtgärder för tillfället högst på din lista är du inte ensam. Genom att avskräcka inbrottstjuvar så minskar du risken för inbrott avsevärt för att undvika den jobbiga känslan som uppstår och den ekonomiska förlusten ett inbrott kan innebära. Att skaffa ett villalarm utan månadsavgift från Säkra Larm är mycket lättare än du kan tro.

Nedan listar vi 6 saker du kan göra för att avskräcka tjuven.

1: Investera i ett komplett villalarm

Vet du vad nästkommande punkter har gemensamt? Nästan alla kan inkluderas i ett skräddarsytt villalarm som kommer göra ditt hem tryggt och säkert. Med en kombination av alla eller några av dessa punkter kan du skapa ett effektivt villalarmsystem baserat på dina behov och förutsättningar. Ett villalarm innebär ett dygnet-runt inbrottsskydd som kan kopplas samman både med din egen mobil och/eller larmcentral med väktartjänst som rycker in då det behövs. Ett villalarm är främst en förebyggande åtgärd som gör att tjuven i många fall inte ens försöker göra inbrott i din bostad.

2: Skaffa en hund

Det är debatterat om en hund verkligen kan förhindra ett inbrott eller inte. Men vi på Säkra Larm är av övertygelsen att om hunden är tillräckligt högljudd vågar inte ens den mest våghalsiga tjuven sig in. Huruvida om hunden är till för att förhindra inbrott och skydda hemmet eller en familjemedlem som också behöver skyddas vid ett eventuellt inbrott eller än värre – en brand – är en fråga som varje familj bör ställa sig själva.

3: Få grannarna att hålla koll när du inte är hemma

Bor du i ett sammansvetsat grannskap och känner dina grannar bra kan ni hjälpa varandra som är ett bra komplement för ditt villalarm. De flesta inbrotten sker när huset står tomt då risken för att någon upptäcker en är som lägst. Tjuven letar oftast efter tomma hus och tecken på att ingen är hemma som en postlåda som inte är tömd, eller en oskottad uppfart. För att förhindra detta rekommenderar vi att ta hjälp av dina grannar och även hjälpa dem att hålla ett öga på varandras bostäder och se till att de verkar vara bebodda.

4: Säkra dina fönster och dörrar

De allra flesta inbrotten sker direkt genom dörren som är tätt följt av fönster. Desto svårare du gör det för tjuven att få tag på dina saker, desto högre är chansen att inbrottet inte fullföljs. Det finns många olika saker du kan göra för att förhindra att någon tar sig in i din bostad. Se till så att allting är låst och överväg att investera i både inre och yttre skydd för ditt villalarm.

5: Skaffa en utomhussirén

En utomhussirén kan varsko både dig och din familj men framförallt grannskapet då ett inbrott har skett. Det sista en tjuv vill ha under ett inbrott är uppmärksamhet, så att investera i en utomhussirén för ditt villalarm är i många fall tillräckligt för att tjuven ska lägga benen på ryggen.

6: Investera i Smart locks

Smart locks tar säkerhet och framförallt smidighet ett steg längre än traditionella dörrlås då de tillåter dig att fjärrstyra ditt lås via en mobilapp. Med ett smart lock kan du skapa ett komplett integrerat villalarm som tillåter dig att aldrig behöva undra om du verkligen låst eller inte, och som även noterar dig då någon går in i din bostad. Lås dina dörrar på ett smidigt sätt även när du är i trädgården på sommaren utan att behöva tänka på nycklar.

Skapa ett säkert hem med Säkra Larm och äg din trygghet

Säkra Larm arbetar alltid med skräddarsydda lösningar för våra villalarm och andra larmsystem. Vi hjälper dig ta fram en lösning efter dina behov och förutsättningar och skapar den perfekta lösningen för dig.

Kontakta oss direkt för att köpa ett villalarm idag eller för mer information och priser för våra villalarm. Vi erbjuder några av marknadens bästa villalarm där vi lever efter frasen: ”Trygghet är för viktigt för att ha till låns. Hyr inte ditt hemlarm, äg det.”

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.