fbpx
Kontakt

6 saker att tänka på när du ska köpa övervakningskamera utomhus med inspelning

Kameraövervakning utomhus med inspelning är en proaktiv säkerhetslösning som förebygger att tjuven försöker göra inbrott i din bostad. Med kameraövervakning hemma ökar du tryggheten för dig och din familj mångfaldigt.

Om du planerar att köpa övervakningskamera utomhus med inspelning är denna artikeln för dig. Nedan är 6 saker du bör tänka på när du ska köpa kameraövervakning.

Ljusförhållanden

Statistiskt sett sker det flest inbrott i Sverige under det mörka halvåret, främst i november och december. Det är ingen slump att det är dessa månader som tjuven passar på att försöka bryta sig in. Mörkret är tjuvens bästa vän och i november och december är det ofta mörkt innan de flesta hunnit ta sig hem från jobbet.

Det är viktigt att kontrollera hur bra kameraövervakningen fungerar i mörkret. Moderna övervakningskameror kan filma även i sämre ljusförhållanden. Har man övervakningskameror utomhus med inspelning är det dessutom bra att installera rörelseaktiverade lampor som dels avskräcker och dels ger bättre ljusförhållanden för kamerorna.

Vädertålighet

När du ska välja övervakning är det viktigt att tänka på i vilken miljö den ska sitta. Det finns kameror som är byggda för utomhusbruk och de som är designade enbart för inomhusbruk. Ska det vara en övervakningskamera utomhus med inspelning behöver kameran naturligtvis vara anpassad för att klara av regn, vind, snö och skiftande temperaturer.

Kvalitet

Då sannolikheten är större att inbrott sker när mörkret lagt sig är det viktigt att din kameraövervakning spelar in i hög kvalitet. Kameraövervakningens inspelning ska kunna leverera kvalitativa bilder oavsett tid på dygnet. Äldre övervakningskameror har sällan den bildkvalitet som moderna kameror har och som behövs för att få en tydlig bild gärningsmannen vid ett inbrott.

Placering

Kameraövervakningens kanske främsta syfte är att avskräcka inbrottstjuvar från att försöka göra inbrott. Här spelar både kamerans placering och de skyltar som sätts upp en stor roll. Att tydligt visa att din fastighet har kameraövervakning utomhus med inspelning är mer effektivt än att försöka dölja kameror och skyltar. Vetskapen om att de blir filmade avskräcker de flesta tjuvarna gör inbrott.

Funktionalitet

Vill du ha videoupptagning eller använda din kameraövervakning enbart för kontroll? Beroende på dina behov och förutsättningar finns det flera olika typer av kameraövervakning. Antingen börjar kameran spela vid aktivitet med hjälp av rörelsesensorer eller då ditt larm gått igång, eller så är kameran aktiv hela tiden men spelar inte in. Den sistnämnda varianten används främst om man vill kunna kontrollera sin fastighet och se vad som händer i sitt hem när man är på jobbet eller på semester.

Integrationsmöjligheter

Många moderna hemlarm med övervakningskameror är sammankopplade med brandlarmet. Om brandlarmet aktiveras så kan även kamerorna aktiveras och skickar en bild till din telefon, till Securitas eller båda två beroende på dina önskningar och behov. På så vis kan du eller Securitas snabbt agera om en brand uppstått i ditt hem. Det ökar tryggheten i ditt hem ytterligare – även om du befinner dig någon helt annanstans.

Köp trådlös övervakningskamera med inspelning från Säkra Larm

Du väljer själv om du vill koppla ditt hemlarm till Securitas eller om du vill få bilder till din egen mobiltelefon. Hos Säkra Larm äger du ditt eget hemlarm istället för att hyra. Det gör att du sparar pengar i långa loppet. Med Säkra Larms övervakningskameror utomhus med inspelning har du kontroll över din egen trygghet, oberoende av vart du befinner dig i världen.

Vi erbjuder två typer av övervakningslösningar:

  • Ett separat system med kameraövervakning som är ett perfekt komplement för äldre larm som inte är kompatibla med modern teknik.
  • Smarta IP-kameror som kopplas samman med din centralenhet (IQ Panel 2.0) och som du kan styra via en app direkt i mobilen eller via datorn.

Har du några frågor om vår kameraövervakning gällande pris, funktioner eller egenskaper? Tveka inte att kontakta oss så besvarar vi dina frågor och funderingar.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.