fbpx
Kontakt

Digitalt kodlås till ytterdörren – En central del inom det smarta hemmet

Teknologi har avancerat markant de senaste årtionden. Även fast ett traditionellt lås med nyckel fortfarande är fullt funktionellt så finns det numera ett flertal andra alternativ på marknaden som är både säkrare och mer flexibla. Ett digitalt kodlås till ytterdörren, som även går under namnet elektromekaniska lås eller elektroniska lås, är en modern utveckling på det traditionella ytterdörrlåset och innebär nya funktioner och fördelar för din lokal och bostad.
Det smarta hemmet börjar redan på utsidan. Investera i ett digitalt kodlås till din ytterdörr hos Säkra Larm och skapa en tryggare bostad, miljö och vardag.

Hur fungerar ett digitalt kodlås?

Ett digitalt kodlås till ytterdörren erbjuder en större flexibilitet gällande låsning och öppning. Det sköts vanligtvis via en pinkod, men där, beroende på modell, det även kan öppnas och stängas via nyckelbrickor eller en app i mobilen. Ett digitalt kodlås till ytterdörren skickar en elektrisk stöt till en liten motor i kodlåset som låser upp eller låser dörren då korrekt kod angetts på knappsatsen, eller när en nyckelbricka kopplad till låset registrerats.

Det digitala kontra det manuella låset

Ett lås med nyckel, även kallat manuellt lås, erbjuder en acceptabel nivå av säkerhet i vardagen. Det innehar dock ett par svagheter som ett digitalt kodlås till ytterdörren inte lider av:

– Trasig nyckel:
En nyckel som brutits av innebär först och främst att du inte kan ta dig in i din bostad om du inta har en reservnyckel nära till hands. Detta problem förvärras om du skulle råkat bryta av nyckeln inuti själv låset. Att försöka lirka ut nyckeln är i princip omöjligt. I de flesta fallen behöver en låssmed tillkallas för att ersätta den trasiga nyckeln och återställa låset.

– Borttappad nyckel:
En borttappad nyckel kan innebära lite mer bekymmer. Har du råkat tappa den i en vägbrunn är risken liten att någon skulle få tag i den. När du däremot inte vet vart du tappade bort den finns det goda anledningar att vidta åtgärder. För att inte riskera att någon använder sig av nyckeln för att sig in i din lokal är det rekommenderat att byta ut hela låsmekanismen.

– Låsa in eller ut sig:
Om ditt lås kan lämnas ”på regeln”, alltså att det låser sig automatiskt när den stängs, finns risken att låsa inne eller ute sig.

Med ett digitalt kodlås med knappsats på handtaget för ytterdörren är alla dessa situationer irrelevanta.

– Det finns ingen risk för trasiga nycklar.
– Det enda du behöver göra är lägga din kod på minnet. Skulle du tappa bort en nyckelbricka går det enkelt att avaktivera den specifika borttappade brickan.
– Ett digitalt kodlås till ytterdörren går att använda utifrån såväl som inifrån, så riskerar du aldrig att bli utelåst.

Gör din vardag säkrare med Säkra Larm

Undrar du vad priset är för ett digitalt kodlås till ytterdörren? Eller vad Säkra Larms Smart Lock är för något? Besök Säkra Larms hemsida eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.