fbpx
Kontakt

Smart säkerhet fördelar

Smart säkerhet syftar till alla typer av larmprodukter som är uppkopplade till ett och samma nätverk där varje enhet kan kontrolleras självständigt och på distans. När alla ens produkter arbetar tillsammans i ett system beskrivs det ofta som ett ”uppkopplat hem”, eller ett ”smart hem.

Smart säkerhet gör ditt hem och vardag bekvämare och säkrare. I denna artikel tänkte vi gå över de 5 främsta fördelarna med smart säkerhet.

1. Styr alla larm från en och samma plats

Komfortfaktorn här är hög. Att kontrollera alla dina larmprodukter och övriga säkerhetssystem från en och samma plats är ett gigantiskt steg framåt när det kommer till att kontrollera och styra sin hemsäkerhet. I praktiken behöver du bara lära dig använda en enda app på din smartphone eller surfplatta och du kan använda, kontrollera och styra alla dina larmenheter. Detta gör det väldigt enkelt för nya användare att komma igång med sin smarta säkerhet.

2. Flexibilitet för nya enheter

Smarta säkerhetssystem är ofta extremt flexibla när det kommer till ny utrustning, nya system och teknologi. Oavsett hur högteknologiskt ditt nuvarande larmsystem är så kan du vara säker på att nya, ännu mer imponerande modeller kommer utvecklas. Att sömlöst integrera de senaste och förbättrade smarta säkerhetssystemen gör din uppgift som hemägare mycket enkel och tillåter dig att skapa ett säkert hem med de senaste larmen.

3. Kontrollera dina larm på distans

Underskatta inte potentialen att kunna styra dina larm och säkerhetsenheter på distans. Hade du bråttom till jobbet och glömde släcka lamporna? En fjärrstyrd smart plug låter dig stänga av dem och alla andra elektroniska enheter via din mobil. Vill du kontrollera hur det går för hantverkarna i ditt hus eller kika in och prata med ditt husdjur? En IP-kamera med tvåvägskommunikation tillåter dig att se såväl som prata genom den direkt i mobilen.

4. Smart användning

Smart säkerhet kommer med en rad funktioner som inte bara gör ditt hem mer bekvämt, utan även säkrare. Smart säkerhet tillåter bland annat för:

 • Schemaläggning
  Precis som en gammal hederlig timer för vägguttag kan du skapa scheman för när dina larm och andra säkerhetssystem ska stängas av eller på. Perfekt när du till exempel är ute och reser och vill få ditt hem att se bebott ut.
 • Integration mellan enheter
  Du kan också välja att koppla samman dina olika enheter med varandra. Till exempel att lampor släcks när du sätter på larmet, och tänds när du larmar av.
 • Smart kontroll av lås och larm
  Behöver hantverkare ha åtkomst till ditt hus för att utföra arbete? Med ett smart elektroniskt lås kan du antingen låsa upp för dem på distans eller skapa en tillfällig kod som de kan använda för att ta sig in i fastigheten.

5. Automatiserade funktioner

När de flesta tänkte på ”högteknologiska produkter” är nog det första folk tänker på: automatik. Självkörande bilar, AI, robotdammsugare och tusen andra saker som gör människors liv mer bekvämt.

Självklart är inte smart säkerhet ett undantag. Nedan är ett par exempel på möjliga funktioner med smart säkerhet:

 • Automatisk låsning när dörren stängs och upplåsning när du närmar dig din bostad
 • Automatiska notifikationer till larmcentraler och din mobil vid larmaktivitet
 • Automatiska larmåtgärder
 • Automatisk inspelning för övervakningskameror som reagerar på rörelse

Investera i smart säkerhet för ett säkert hem

Säkra Larm håller på just i detta nu med att lansera flera nya smarta säkerhetsprodukter för ett smart och säkert hem. Vi erbjuder skräddarsydda helhetslösningar där vi hjälper dig skapa ett larm som uppfyller dina behov och eliminerar alla tänkbara säkerhetsrisker som finns runt din bostad.

Kontakta Säkra Larm för mer information om hur vi kan göra ditt hem säkert med vår smarta säkerhet.

Är du intresserad av våra larmlösningar?
Låt oss kontakta dig!

Genom att fylla i formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och hjälpa er att hitta en larmlösning som passar just er.